Acasă Politica Tensiuni  politice înainte de ședința de consiliu municipal din 24 iunie: PNL...

Tensiuni  politice înainte de ședința de consiliu municipal din 24 iunie: PNL vs Crețu via PSD

0

Liderii liberali bistrițeni, Sorin Hangan și Ioan Peteleu au ieșit astăzi în cadrul unei conferințe de presă pentru a scoate în evidență incapacitatea funcționarilor de la primăria Bistrița de-a înțelege  situația bariereleor  de la trecerile de cale ferată.“Nu ni se spune că se va realiza anul acesta sau în cincinalul viitor. Mă declar profund dezamăgit, proiectul prevedea și identificarea altor zone cu risc” a spus Hangan care a adugat “Îi rog pe consilierii PSD, ALDE, UDMR, PER să-și lase ochelarii de cal acasă, să se gândească foiarte serios care e rolul lor și cine i-a trimis acolo. Să ne ferească Dumnezeu, dacă se mai întâmplă un accident eu o să-i acuz de mai mult decât de indolență”.

Un proiect cu aviz negativ

Prședinte al PNL Bistrița dar și consilier municipal, Sorin Hangan a depus la secretariatul tehnic al consiliului municipal un proiect de hotărâre care prevedea bugetarea pentru bugetarea unor investiții în vederea securizării trecerilor de cale ferată din intravilanul Bistriței și implicit a trecerii de cale ferată din Viișoara.

 

Art 1. Montarea în regim de urgență a unei bariere și a echipamentelor de semnalizare acustică și luminoasă la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara.
Art.2 Prin grija primarului și a serviciilor de specialitate se vor identifica și alte locații în vederea montării barierelor la nivelul trecerilor de cale ferată .

 

Așa cum era de așteptat, unul din directorii primăriei Bistrița, Dumitru Cincea a scris niște obiecții cu privire la proiectul inițiat de Sorin Hangan, obiecții ce par rezultate dintr-o neînțelegere a situației create de accidentele de tren de la trecerile de cale ferată. Sigur nu le-a scris singur , dare le au fost acceptate de primarul Ovidiu Crețu.  O astfel de obiecție face referire la faptul că ar exista o adresă a CFR care anunță primăria Bistrița că instalarea de bariere la mai multe treceri de cale ferată este o acțiune bugetată și cuprinsă într-un program de investiții!

 

SORIN HANGAN- Funcționarii primăriei Bistrița sunt cel puțin superficiali

 

”Ceea ce nu se știe este anul când se va întâmpla acest lucru. Poate fi mâine, dar la fel de bine, în 2018 sau cine știe când. Ce era așa de greu ca, onor primăria asta deșteaptă, să trimită o adresă celor de la CFR prin care îi informa că respectiva investiție va fi susținută din bugetul municipal, ceea ce anula investiția celor de la CFR. Nu trebuie să mai spun faptul că, banii de la bugetul municipal puteau asigura o instalarea rapidă a acelor bariere, pentru că este nevoie de ele. Cred că noi mergem, vorba ălora, din greșeală în greșeală spre victoria finală”, mai spune Hangan.

 

IOAN PETELEU: Consilier municipal, Ioan Peteleu susține că proiectul lui Hangan a fost pur și simplu blocat, boicotat, cei de la primărie așteptând adresa CFR pentru a da aviz negative proiectului PNL: ” E o prostie crasă! E vorba doar de orgolii , nu e bine cum gândește Ovidiu Crețu, dar asta o știm déjà”, spune Peteleu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version