Acasă EVENIMENT Tensiuni în USR Bistrița-Năsăud înaintea alegerilor din 27 iunie? Unul din membrii...

Tensiuni în USR Bistrița-Năsăud înaintea alegerilor din 27 iunie? Unul din membrii fondatori USR, Emilian Gabor, a fost suspendat temporar din partid. Doi candidați la șefia noului partid: Călin Stan și Lorant Sas

0

Co-președintele USRPlus Bistrița-Năsăud, Călin Stan, viceprimar al Bistriței a vorbit în această seară pe Propolitica și Info Bistrița de situația din partid înaintea alegerilor din 27 iunie, atunci când cei 1.500 de membrii ai acestei formațiuni politice își vor alege noua conducere și pe președintele USRPlus Bistrița-Năsăud.

În acest context, Călin Stan a spus că anunțul în ceea ce privește candidatura sa este unul cât se poate de oficial, dar că nu știe ce va face deputatul Lorant Sas, dar că ”vor exista cu siguranță mai multe candidaturi”.

”Orice rezultat este posibil, mai ales că mă aștept la mai multe candidaturi, dar asta nu e o problemă. Vom vedea”, a precizat Stan.

Emilian Gabor, suspendat din USRPLus!

Întrebat de situația de la USRPlus Năsăud, Călin Stan a confirmat zvonul din mediile politice care susțineau faptul că unul din fondatorii USR la nivel de Năsăud și din BN, Emilian Gabor, ar fi fost dat afară din partid: ” Nu, nu a fost dat afară din partid, Emilian Gabor a fost suspendat temporar dar își păstrează funcția de consilier local”.

Potrivit lui Călin Stan, în spatele deciziei de-al suspenda pe Emilian Gabor ar sta faptul că la nivelul orșului Năsăud, USRPlus ar fi rămas fără funcția de viceprimar deși protocolul de colaborare cu PNL pentru alegerile locale prevedea acest lucru: ”Este greu de estimat unde este adevărul, existând tot felul de variante despre ceea ce s-a întâmplat acolo, dar știm sigur că noi am rămas fără funcția de viceprimar deși aceasta ne era promisă, funcția care îi revenea lui Emilian Gabor. Ce a fost acolo, nu e chiar foarte greu de înțeles, așa că Emilian Gabor a fost suspendat din funcție”, a explicat Stan.

Călin Stan a confirmat și faptul că: alegerile vor avea loc pe 27 iunie, iar ele se vor desfășura în sistem ”clasic” USRPLus, toți cei minim 117 delegați la congresul de alegeri vor veni pe rând la sediul USRPlus de pe strada Gheorghe Șincai unde vor vota, procesul de vot fiind programat să se desfășoare toată ziua de duminică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version