Acasă Politica TENSIUNI ÎN PNL BN: FOSTUL SENATOR DORIN DOBRA AMENINŢĂ CU DEMISIA, SILAŞI...

TENSIUNI ÎN PNL BN: FOSTUL SENATOR DORIN DOBRA AMENINŢĂ CU DEMISIA, SILAŞI CERE UN BPJ URGENT

0

Prezentarea noii echipe de conducere a PNL Bistriţa-Năsăud de către Ioan Turc, nu a fost chiar pe placul tuturor. Cel mai contestat nume a fost cel al lui Jenor Beudean, implicat anul trecut într-un scandal mediatic cu o femeie pe o trecere de pietoni. După ce a demisionat din partid imediat după acel nedorit eveniment, Beudean s-a reînscris în PNL în decembrie 2016, iar joi seara, Biroul Politic Judeţean a fost de acord cu propunerea făcută de Ioan Turc ca acesta să ocupe funcţia de secretar adjunct al filialei.

Primul liberal care a reacţionat a fost fostul senator Dorin Dobra, cel care cere clarificări urgente asupra modului cum a fost desemnat Jenor Beudean pe funcţia de secretar adjunct. Mai mult, el spune că dacă nu se revine asupra deciziei respective, atunci va demisiona din partid. Situaţia este cu mult mai complicată, cu cât tot astăzi, Jenor Beudean a declarat public că există un NUP în cazul dosarului instrumentat de IPJ, fapt infirmat de purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, agent principal CRINA SÂRB.

 

DORIN DOBRA: ” În urmă cu o săptămână, adresam conducerii nou alese a PNL B-N solicitarea de a clarifica rapid acuzațiile privitoare la numărătoarea voturilor din cadrul conferinței județene. Spuneam atunci că lipsa unui răspuns pe această temă face rău întregului PNL județean, reprezentând o pată pe obrazul unei filiale ce încearcă să restarteze activitatea politică.
Subliniind încă o dată lipsa răspunsurilor publice pe tema menționată, mă văd nevoit să solicit o nouă clarificare, din calitatea de membru al PNL, privitoare la componența fotografiei de grup de la prima Conferință de presă a conducerii nou alese a partidului.
De data aceasta, solicitarea mea se adresează noului secretar general pe care îl rog să răspundă public, atât membrilor de partid cât și publicului larg, în ce calitate a fost cooptat ca secretar adjunct domnul din stânga domniei sale, la ultima ședință de birou județean. Nu de alta dar, ultima informație pe care o aveam despre acel domn, tot preluată din media era aceea că și-a depus demisia din organizația PNL, în urma unui incident ce a atras critici întregii filiele județene și a pus liderii naționali în situația de a da explicații și a oferi scuze publice pentru comportamentul acestei persoane.
Așadar, domnule Vasile Silași, vă întreb când anume această persoană a redevenit membru al PNL, care a fost forul care a validat în cunoștință de cauză această adeziune și cine și-a asumat responsabilitatea de a propune această persoană în conducerea PNL?
În final, neputând ura succes unei echipe ce nu-și știe selecta membrii în structurile de conducere după minime criterii măcar, dorind însă să o pot face, vă rog să clarificați public această decizie, în speranța că vă ofer un prilej suficient pentru a mai medita o dată la ceea ce înseamnă onoarea de a reprezenta Partidul Național Liberal.
Înțelegând și eu, ca toți membrii noștri de altfel, și probabil votanții noștri, că ultimele alegeri au fost prilej de relansare a activității politice a PNL B-N, vă mărturisesc că precizările pe care le solicit pot sta drept motivație pentru continuarea sau întreruperea activității mele politice în cadrul Partidului Național Liberal.”

Noul secretar general al PNL BN, primarul Chiochişului Vasile Silaşi, spune că situaţia este una delicată, dar că lucrurile sunt rezolvabile: ” Voi cere preşedintelui Ioan Turc să convoace o şedinţă de urgenţă a Biroului Politic, să discutăm această chestiune”.

 

Exit mobile version