Acasă Politica Taxele pentru parcările bistriţene, discutate în şedinţa de consiliu municipal.

Taxele pentru parcările bistriţene, discutate în şedinţa de consiliu municipal.

0

Consilierii locali bistriţeni se întâlnesc mâine de la ora 14.00, în şedinţa ordinară, pe ordinea de zi a şedinţei, figurând şi un proiect de hotărâre care vizează modificarea regimului în ceea ce priveşte regulamentul parcărilor din Bistriţa. Este vorba de un proiect al liberalului Sorin Hangan, pe acceaşi ordine de zi mai existând încă două proiecte care fac referire la aceeaşi problemă.

Potrivit lui Sorin Hangan, ideile bune ale consilierilor liberali sunt copiate  sau, mai rău, nu sunt luate în seamă: „  Am depus şi noi un proiect în Consiliul Local care va fi dezbătut joi şi care vizează modificarea regimului în ceea ce priveşte regulamentul parcărilor din Bistriţa. Am depus în februarie proiectul, după noi a depus şi domnul primar, şi-a dat seama că cel adoptat conţine unele erori(…). Din puncul meu de vedere, din toate cele trei proiecte care vizează regulamentul parcărilor, al nostru este complex şi cel mai corect din punct de vedere juridic”, a spus Hangan.

În proiectul iniţiat de Hangan, este propusă scăderea tarifului pentru parcările cu plată de la 480 la 360 de lei, atât pentru persoanele fizice dar şi pentru firme: „ Noi ne dorim ca şi amenda pentru nerespectarea regulamentului în parcările cu plată, care iniţial erau de 200 lei pentru persoanele fizice şi 400 lei pentru persoanele juridice, să fie  de 200 lei pentru ambele categorii de utilizatori, pentru a nu exista discriminare. Cel care greşeşte, dacă greşeşte, este o persoană fizică, adică şoferul, nu societatea comercială”, a explicat Sorin Hangan.

Mai mult, liberalii propun prin proiectul lor ca pentru parcările rezidenţiale, tariful să fie de 180 lei/an atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice , acum fiind de 480 lei pentru persoane juridice. „Este aceeaşi maşină, parcarea nu are acoperiş de sticlă, investiţia pentru amenajarea parcării este la fel”, a mai precizat  Hangan.

O amendă mai mică

De asemenea, PNL mai vrea  ca amenda să fie de doar 300 lei în cazul nerespectării regulamentului parcărilor, iar contravenientul să poată achita în termen de cel mult 48 ore de la data luării la cunoştinţă a părocesului-verbal jumătate din cuantumul amenzii. „În regulamentul vechi, în zona centrală exista acest lucru, adică puteai să plăteşti în 48 ore jumătate, în parcările rezidenţiale nu se putea, adică dacă fac greşeala în parcarea unui bloc nu pot plăti jumătate. Nu am înţeles de ce. Am considerat că sunt doar scăpări ale executivului”, a conchis Sorin Hangan.

Exit mobile version