TÂRGUL DE VARĂ DE LA SPERMEZEU și-a sărbătorit CENTENARUL. Șefii PNL nu au lipsit de la eveniment

Must Read

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...


Oameni și mașini, oameni și animale, au venit la Spermezeu pentru a da binețe verii care e diar la două săptămâni distanță. Multe lucruri s-au putut vedea în această dimineața în piața cea mare a comunei adminstrate de Sorin Hognogi, cât mai ales de-a lungul drumului județean 171, cel care leagă DN 17 de Uriu-Căianu Mic-Spermezeu- Târlișua, acum asfaltat și reamenajat. O mare de oameni care au venit să vândă și să cumpere nimicuri, haine sau diferite produse alimentare. Ceva mai în spate, târgul de animale plin de cai, poci dar și sfârnarii, cei care vând și cumpără aproape orice.

Un târg vechi cât Centenarul

Printre oameni, care cu treburi, care doar cu căscatul gurii la târg, îl zărim pe primarul Sorin Hognogi. Este îmbrăcat într-un costum popular specific văii Țibleșului, vechi de o sută de ani. Îi vine ca turnat și îi stă chiar bine. Exemplul său a fost urmat de mai toți angajații primăriei Spemerzeu.

Fix la 10.30, așa cum a promis, Sorin Hognogi urcă pe scena amenajată în piața care de luni va intra în reabilitare:

” În toamnă vom avea piață nou-nouță, modernizată, dar eu vreau să îi spunem tot târg, că așa am crescut eu, cu târg, cu joc la căminul cultural și, mai pe seară, bal. Au alte vremuri, dar noi nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat. Și anul trecut ne-am îmbrăcat în aceaste frumoase straie de pe valea noastră. Am fost doar un mic grup, atunci, acum, suntem mai mulți, o duzină, dar în 2019 aș vrea să văd în acest târg doar spermezeni îmbrăcați așa cum se îmbrăcau bunicii voștri. Să ne bucurăm că suntem împreună, să ne veselim dar să nu uităm să mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi”, le-a spus primarul Sorin Hognogi tuturor celor veniți la acest târg.

După ce elevii Școlii Gimnaziale din Spermezeu au desfășurat un uriaș drapel național cu însemnele Centenarului pe el, simbol al unității naționale, aceștia au urcat pe scenă, unde au prezentat un obicei de nuntă și unaltul de clacă, specifice văii Țibleșului. Tot pe scenă s-au ”produs”  cei mai mici locuitori ai comunei Spermezeu și, care au cântat un două cîntecele pe versuri ale lui George Coșbuc.

Sorin Hognogi și liberalii sau Iosif și frații săi

Așa cum era de așteptat, la Spermezeu a ajuns și un desant liberal format din secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, președintele Ioan Turc, prim-vicepreședintele Stelian Dolha și Jenor Beudean, secretar general adjunct.

Invitați pe scenă de primarul Sorin Hognogi, și el ales pe lista PNL încă din 2008, gada a amintit celor veniți în număr mare în fața scenei că el a făcut un pas în spate din politică, asta întâmplându-se în urmă cu doi ani: ” Știți că eu nu mai fac politică, că am ales să fiu administrator, dar tot așa trebuie să știți că lumea asta nu merge fără politică, iar eu ca primar al dumneavoastră fac parte dintr-un partid și acesta este PNL. Iar, dacă este PNL, atunci și eu sunt liber să spun ceea ce gândesc”, a punctat Hognogi.

În speachurile lor, Robert Sighiartău, Ioan Turc sau Stelian Dolha au făcut referire la importanța păstrării tradiției. ” Suntem obligați să ducem mai departe tradiția și să investim în cei care vin din urmă”, a spus deputatul Sighiartău, în timp ce Ioan Turc a precizat că tot ceea ce a văzut la Spermezeu îi dă speranță, idee confirmată și de  Stelian Dolha.

Prima parte a evenimentului de la Spermezeu din piață s-a încheiat după-amiază la capătul unui regal folcloric susținut de artiști populari din zonă dar și din țară.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba de drama a doi adololescenți...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se bucure la Congres de susținerea...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -