TABĂRA DE AVENTURĂ ŞI CREDINŢĂ DE LA VIMA MICĂ

Must Read

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a...

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al...

Localitatea Vima Mică (Maramureș) a găzduit săptămâna aceasta, de luni până vineri, Tabăra de vară organizată de Grupul de Cercetași „Don Bosco” din Beclean al Asociației Cercetașii Munților.

Pe parcursul celor cinci zile petrecute în Defileul Lăpușului, la granița dintre Țara Chioarului și a Lăpușului, cercetașii i-au învățat pe copii (pui de lup și lupișori), împărțiți în trei cete, numeroase lucruri, participând la acțiuni și ateliere specifice cercetășiei, formarea fiind personalizată, în funcție de nivelul fiecăruia.

Sub supraveghierea preotului spiritual, campusul a fost coordonat de Adriana Stoian și Rareș Țărmure, ajutați fiind de: Andreea Sidor, Andra Urian, Claudia Bătinaș, Andreea Muzsi, Cristian Mar și Paul Mar.

(GALERIE FOTO)

Copii au putut descoperii în minunata lor aventură, departe de ecranele televizoarelor  și ale altor device-uri că cercetășia te face să realizezi exigențele vieții în natură, te învață să lucrezi în echipă și să fii mai bun cu cei din jurul tău, îți dăruiește o altfel de educație, dăruită într-un spirit creștin. A fi cercetaș te dezvoltă la un nivel mai amplu. Cercetășia te învață cum să coordoneze o echipă, să împarți responsabilități, să îi înveți la rândul tău pe cei mai mici decât tine. Cercetașul învață să fie ambițios și tot timpul își dorește să își depășească limitele.

Succesul metodologiei cercetășești este mai mult decât verificat. De când fondatorul ei, generalul britanic Robert Baden-Powell, dorea să răspândească valorile creștine – el era creștin – prin intermediul unei metodologii formative pentru tineri, acestă propunere nu face decât să se extindă.

Iată și 10 caracteristici care după revista Frobes prin munca unui cercetaș aduc plus valoarea pentru compania și societatea în care acesta trăiește: știe să lucreze în echipăeste creativ;respectă scara sa de valori și cuvântul datștie să conducă și să fie conduseste simpaticvalorizează efortul; știe să-și pună obiective și să le evalueze; este generosluptă împotriva injustiției; este o persoană „cu resurse”.

Respectând întru totul regulile și valorile cercetășești, tabăra de la Vima s-a încheiat cu bucuria revederii părinților, veniți în număr mare pentru aș vedea copiii cum își primesc cravata sau își depun promisiunea în fața șefilor, dar nu înainte de a le cere voie lor și nu înainte de a primi binecuvântarea preotului.

La finalul taberei, copiii s-au întors fiecare la casele lor cu un bagaj mai mare de cunoștințe, cu o bucurie mare în suflet, pregătiți de a se reîntâlni cu prietenii lor de joacă, gata de a demonstra ceea ce au învățat. Mărturie stau și aprecierile părinților transmise organizatorilor:

A.M. „Fica mea a zis că a fost frumos. Sigur, mi-a povestit deja „multe şi mărunte” (era încântată de ceea ce a trăit), iar fratele ei a fost extrem de concis, nu a povestit multe, a spus doar ca s-ar întoarce mâine acolo, iar.”

Mirela: „Ați muncit voluntar pentru copiii noștri, iar ăsta nu e un lucru pe care îl întâlnești zi de zi. Sunteți niște tineri extraordinari, iar cu voi viitorul arată bine. Mulțumesc că existați și felicitări pentru tot ceea ce faceți.”

Anamaria Floarea: „În orice caz, inițiativa și implicarea organizatorilor sunt demne de toată admirația și lauda. Sunt destul de puține activități alternative de acest gen, în general, iar persoane cărora să le încredințezi copiii cu toată încrederea…și mai puține, fapt pentru care îmi exprim, încă o dată recunoștința și multumirile mele față de toți cei implicați, de la parintele, părinții acestuia, Adriana şi toți ceilalți șefi.”

Maria: „Și din partea mea aveți toată admirația. Vă mulțumesc enorm pentru eforturile depuse. Copiii sunt super fericiți datorită vouă.”

Sanda: „Mulțumesc și eu tuturor supaveghetorilor ca v-ați ocupat exemplar de copii, răpindu-vă din timpul vostru și renunțând la plăcerile vârstei, de asemenea gazdelor care i-au primit și părintelui că este inițiatorul unor asemenea activități ,,altfel,, pentru Beclean. Fica mea a venit super încântată, chiar dacă manifestarea ei este mai moderată de timiditate și vă transmite salutări și pupici tuturor.”

Melania Susana: „Suntem recunoscatori pentru tot!”

Cercetași totdeauna GATA!

tabara de aventura si credint

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte american....

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al SC LDP SA. Informația este...

SOCIOPOL: PSD preia primul loc în clasament, PNL merge pe 2 și bronzul revine USR-Plus. Doar AUR ȘI UDMR mai trec pragul electoral

PSD este pe primul loc în sondajul Sociopol, cu 31%. Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în...

ANRE: Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -