SUA au bombardat Siria…

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Statele Unite ale Americii au lansat un bombardament asupra bazei militare de pe care se spune că au decolat avioanele care au lansat bombe chimice. 59 de rachete americane de tip Tomahawk au fost lansate de pe un distrugător aflat în Marea Mediterană.

Potrivit declarațiilor oficialilor de la Casa Albă, bombardamentul SUA a fost făcut ca răspuns la atacul chimic despre care se spune că regimul Bashar al Asaad l-a făcut în urmă cu câteva zile.

Baza din Siria „Shayrat” a fost lovită de 59 de rachete de croazieră lansate de pe distrugătorul american USS Porter, o navă de război care a fost prezentă și în Marea Neagră.

Un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este „asociată programului” sirian de arme chimice și „direct legată” de evenimentele „oribile” de marți.

Imediat după confirmarea de la Casa Albă, televiziunea de stat siriană a calificat vineri dimineața ca „agresiune” loviturile americane contra unei baze aeriene a regimului.

„Agresiune americană vizând ținte militare siriene cu mai multe rachete”, a alertat canalul menționat, imediat după anunțul american.

Iată imaginile cu lansarea rachetelor de pe distrugătoarele americane:

Președintele american Donald Trump a confirmat atacul militar asupra aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic” și a chemat „toate națiunile civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului și băii de sânge” din această țară, a transmis vineri dimineața AFP.

Trump l-a acuzat pe „dictatorul sirian Bashar Al-Assad (de a fi) lansat un atac oribil cu arme chimice contra unor civili nevinovați utilizând un agent neurotoxic mortal” și a afirmat că Statele Unite „sunt sinonime cu justiția”.

Statele Unite vor lua măsuri unilaterale în Siria, în cazul în care ONU nu va reuși să răspundă corespunzător la atacul chimic efectuat de regimul Assad asupra orașului Khan Shaikhoun, Donald Trump catalogându-l drept „un afront adus omenirii”. Potrivit unui nou bilanț, 86 de persoane, dintre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți în atacul chimic din nord-vestul Siriei.

Jabhat al-Nusra scapă mereu din atacurile regimului Assad

Consiliul de Securitate al ONU, reunit de urgență în legătură cu presupusul atac chimic din Siria, a amânat votul asupra unei eventuale rezoluții de condamnare, dând răgaz occidentalilor să negocieze cu Rusia, care cere cercetare la fața locului, după ce a susținut că aviația lui Assad a bombardat un depozit de substanțe chimice al teroriștilor din zona respectivă. Această explicație nu justifica însă și de ce aviația lui Assad a lovit în trei raiduri spitalul unde au fost duși răniții sau de ce aviația rusească a distrus, cu o zi înainte, cel mai mare spital din Maarat al-Nouman, nu departe de locul atacului chimic.

Nici aviația rusească, nici aviația lui Assad, nu a atacat brigăzile Jabhat al-Nusra, ale căror poziții se cunosc foarte bine, acestea controlând drumurile spre Khan Shaikhoun. Că acești teroriști lucrează cu Assad și cu rușii o demonstrează o întâmplare care a trecut neobservată de către marile agenții, axate pe tragedia victimelor ce se sufocau sub acțiunea gazului toxic. Jabhat al-Nusra a ridicat, imediat după atacul chimic, o barieră pe drumul spre oraș. Aveau informații că vor veni comandanți importanți ai Armatei Siriene Libere, pentru a organiza scoaterea răniților în Turcia. Ceea ce s-a întâmplat. Coloana ASL a fost atacată de Jabhat al-Nusra, unul dintre comandanți a fost ucis, celălalt reușind să se salveze, dar rănit. Deci, Jabhat al-Nusra nu numai că nu este atacată, dar îi și vânează pe capii ASL, ca să-i elimine în folosul regimului Assad, în acțiuni coordonate.

Israelul deja a bombardat joi dimineață

„Când Națiunile Unite eșuează în mod constant în misiunea lor de acțiune colectivă, există momente în viața statelor când suntem obligați să acționăm noi înșine”, a anunțat ambasadorul SUA al Națiunile Unite, Nikki Haley.  Vicepreședintele Mike Pence a subliniat că „toate opțiunile sunt pe masă”. Donald Trump, care a criticat în repetate rânduri lipsa de acțiuni clare a Administrației Obama pentru a rezolva situația în Siria, este hotărât să acționeze unilateral. Însă, pentru a nu lovi trupele rusești care sunt amestecate peste tot în Siria, între emisarii SUA și cei ai Moscovei au loc discuții pentru a se defini zonele în care armata americană va lovi, asupra țintelor – militare sau care țin de regim – ori dacă atacurile se vor extinde și asupra milițiilor șiite iraniene și Hezbollah, prezente în Siria în sprijinul lui Assad. Trump este hotărât să acționeze, dar trebuie să evite o confruntare cu Rusia. Între timp, Israelul a fost acuzat că deja a lovit ținte la 30 de kilometri de frontieră, joi dimineață, asupra pozițiilor Hezbollah de la nord-est de Damasc și la Daraa.

Există un foarte mare risc ca proiectilele americane să-i nimerească pe ruși

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -