STUDIUL DE FEZABILITATE al AQUAPARK , prezentat în şedinţa de CL

Must Read

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au...

Primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu a prezentat în faţa consilierilor municipali studiul de fezabilitate al Aquaparkului, o investiţie care la final va însuma peste 6 milioane de euro PLUS TVA .

Mircea Archiudean, consilier PER, după ce a prezentat mai multe calcule care demonstrau inutilitatea parcului acvatic, cerând aleşilor locali să nu voteze proiectul.

 

Zona propusă pentru realizarea Complexului de Agrement Acvatic Aquaparc Bistrița  este situată în partea de nord-est a teritoriului administrativ al municipiului Bistrița, la o distanță de aproximativ 4,5 Km față de centrul orașului, în  localitatea componentă Unirea, zona fiind cunoscută local sub toponimul Zona Poligon. Terenul propus pentru amplasarea obiectivelor, în suprafață de cca 15 ha, este proprietatea publică a Municipiului Bistrița. Terenul studiat prezintă o pantă ușoară cu o înclinație între 5% și 18%, fără accidente vizibile sau formațiuni care să marcheze mișcări sau surpări pe jumătatea de nord a amplasamentului, dar cu viroage formate in urma scurgerii apelor pluviale de pe versantul dealului. Amplasamentul are stabilitatea generală și locală asigurată în contextul actual și nu prezintă fenomene care produc alunecări, așa cum rezultă din studiile geotehnice elaborate. Terenul se află în vecinătatea aerodromului construit, liber de construcții.

Posibilitatea şi condiţiile de realizare a obiectivului propus, au fost studiate prin Planul Urbanistic Zonal „Complex sportiv polivalent” în municipiul Bistriţa, localitatea componentă Unirea, str. Aerodromului, aprobat prin HCL nr. 241/22.12.2010.

Investita consta dintr-o constructie principala, amenajari exterioare (terase, zone inierbate), atractii (tobogane), alei carosabile si pietonale, parcaj, utilitati.

Constructia principala este desfasurata pe trei niveluri principale (demisol – zona de acces public, vestiare si utilitati, parter – zona de agrement piscine, tobogane, saune masaj si zona supantei – cafeteria.

Constructia este aliniata cu latura lunga pe directia principala a curbelor de nivel si amplasata in punctul de schimbare de panta a terenului.

Accesul se face printr-o alee carosabila bordata de trotuar pentru circulatia pietonala din zona de nord, in continuarea parcarii aferente partiei de schi.

Zona demisolului este o zona masiva cu pereti din beton armat sau caramida, in principal plini, find complet ingropata pe latura de sud si aproape complet expusa pe latura de nord, cu aspect de soclu. Zona intrarii este situata la acest nivel si este vitrata.

Zona parterului si a supantei constituie ceea ce se va numi corpul principal. Acesta este o constructie aproape complet vitrata pe toate laturile, cu structura mixta cu stalpi din beton si ferme metalice la acoperis.

Acoperisul are o sectiune speciala, curba, oferind astfel inaltime variabila in interior, de la 6m in zona centrala, cea mai joasa pana la 9,30m in zona supantei (13,30 masurat de la nivelul piscinelor).

 

Alinierea constructiei pe directia ENE-VSV si vitrajul generos asigura insorirea maxima a spatiilor, constructia avand astfel aspectul unui acoperis care protejeaza un spatiu interior cu vizibilitate totala la exterior, oferind astfel o perspectiva vasta asupra vaii raului bistrita si a orasului.

La exterior sunt prevazute, pastrand aceeasi aliniere, bazine pentru relaxare, dalaje si tobogane pentru a spori capacitatea pe timpul verii.

  • Atractii sunt prevazute doua categorii de atractii in afara de bazinele propriu-zise:
    • – atractii pentru copii, la interior si exterior in cadrul bazinelor speciale destinate acestora; este vorba de atractii destinate copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 6 ani.

– atractii pentru adulti si copii peste varsta de 12 ani sau pentru familii, situate la exterior, cu posibilitatea de a prevedea in viitor tobogane pentru adulti si la interior.

La exterior sunt prevăzute:

– Tobogan exterior multitrack de tip curse sau alunecare libera, cu 4 benzi, H=10m, L=4x46m si sistem de aterizare in afara bazinului;

– Tobogan exterior hidrotub diametru 1400mm cu maxim 3 locuri si iesire de latime 3m si lungime 15m si sistem de aterizare in afara bazinului;

– Tobogan deschis cu alunecare libera de latime 2000mm  si iesire de latime 3m si lungime 15m si sistem de aterizare in afara bazinului.

De asemenea sunt prevazute amenajările exterioare, dotarea clădirilor cu utilitați, drumuri de incinta, parcare, puturi pentru pompe de caldura, imprejmuiri.

  • Suprafață construită clădire cu bazine interioare………….. 2492 mp
  • Suprafață construită cu bazine exterioare………………….. 1210 mp
  • Parcari autoturisme………………………………………….146

Finantarea obiectivului de investitii se face din bugetul local si din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în discuții fiind transferul clădirii vechiului...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 142 de voturi pentru...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca. Simionca s-a întâlnit...

Ancuța Cârcu trece pe stânga și preia șefia Partidului Socialist Român

Ancuța Cârcu nu renunță la cariera politică și va fi susținută de o nouă formațiune. Bistrițeanca se află în aceste zile în Râmnicu Vâlcea,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -