Acasă EVENIMENT ȘTRANDUL MUNICIPAL va fi deschis publicului pe 29 iulie. Lucrările de modernizare...

ȘTRANDUL MUNICIPAL va fi deschis publicului pe 29 iulie. Lucrările de modernizare au depăşit 4,5 milioane lei

0

Ştrandul municipal va fi deschis exact peste o săptămână. La ora atuală se fac  ultimele retuşuri şi umplerea bazinelor, tarifele urmând să rămână la acelaşi nivel.

PRIMARUL OVIDIU TEODOR CREȚU: „Anul acesta nu vom face o modificare a tarifelor, dar probabil că la anul vom creşte tariful de intrare. Trebuie sa dăm în continuare categoriilor care au fost protejate – elevi, studenţi – intrare foarte ieftină, iar restul să plătească în mod civilizat. Să vedem cât se ia şi în altă parte, care sunt costurile noastre. Ştiu că acum costă 5 lei. La sfârşitul sezonul va trebui să facem socoteala, ce înseamnă încasări, cheltuieli”, a precizat primarul Creţu.

Potrivit celor spuse de Ovidiu Crețu, cheltuielile vor scădea odată cu noua instalaţie de filtrare a apei, bazinul urmând să fie umplut doar o dată pe sezon, ceea ce costă 20-30 mii lei. „Apa nu mai este scumpă, pentru că este recirculată. Dacă vă amintiţi, cu bazinul foarte adânc pe care îl aveam la început, ne costa apa circa 3 miliarde lei vechi pe an, pentru că trebuie schimbată în fiecare săptămână şi volumul era foarte mare. Am redus la jumătate, ridicând fundul bazinului şi mergând pe acelaşi sistem. Sistemul de acum, cu purificarea apei prin filtre, prin staţii este unul costisitor. De fapt, aceasta este şi lucrarea principală la Ştrandul municipal. Apa ne costă acum doar la umplere. Am coborât din nou fundul bazinului, pentru a putea să desfăşurăm şi concursuri oficiale”, a explicat Ovidiu Creţu.

Bazinul dispune şi de un sistem de acoperire, care are rolul de a prelungi sezonul de scăldat, inclusiv cu luna septembrie. „Este un sistem de folie care se întinde la suprafaţa apei. Îl vom folosi în septembrie şi în felul acesta mai prelungim cu o lună sezonul, perioada în care se va putea face baie, nu doar plajă”, a menţionat primarul municipiului.

Ovidiu Creţu a menţionat că partea de alimentație publică va fi asigurată de unităţile din proximitatea ştrandului, cu condiţia să nu se intre din zona teraselor la ştrand. „Prefer varianta asta, ştim că este în spate o bucătărie corespunzătoare , cu tot ce trebuie, decât să vină cineva cu o baracă în care să facă de toate. Cred că este varianta mai bună”, a mai precizat edilul oraşului.

În opinia sa, Ştrandul municipal nu este suficient pentru solicitările locuitorilor municipiului, astfel că Aquaparcul din Wonderland reprezintă soluţia finală. Lucrările vor începe anul viitor, mai ales că drumul de acces şi utilităţile aferente acestui Complex Sportiv Polivalent sunt finanţate prin PNDL II, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale.
Lucrările de modernizare a Ştrandului municipal au depăşit 4,5 milioane lei, execuţia fiind adjudecată de SC Record SRL. Cea mai mare pare a proiectului o reprezintă acest sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei pentru cele trei bazine, inclusiv cu sala echipamentelor, însă investiţia vizează şi lucrările de la bazine, dotarea cu mobilier (84 şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci), coşuri de gunoi, cişmele de apă, vestiare, refacerea grupurilor sanitare, spaţii de joacă pentru copii, teren de sport multifuncţional, spaţii verzi etc.

Exit mobile version