ȘTIREA DIMINEȚII: A început campania de vaccinare în România. La Bistrița primul vaccin va fi dat marți, 29 decembrie

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

1. Campania de vaccinare anti-COVID începe duminică, la ora 9:00 în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene. Prima persoană vaccinată în România ar urma să fie un cadru medical de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. (News.ro)

2. Peste jumătate dintre români cunosc pe cineva care a fost infectat cu SARS CoV-2, procentul fiind de peste 3 ori mai mare decât în luna iulie. Acest lucru nu face să crească și îngrijorarea cu privire la acest virus, care a scăzut cu 6 procente, de la 76% la 70%. Mai mult de 1 din 10 români s-a testat din proprie inițiativă, aproape de 3 ori mai mult decât în urmă cu 4 luni. Pe acest fond, însă, doar un sfert dintre români sunt deciși să se vaccineze cât mai repede odată ce vaccinul va fi disponibil , aproape 4 din 10 sunt încă rezervați cu privire la vaccinare, iar aproape o treime spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă. Concluzia rezultă dintr-un sondaj IRES. (Profit.ro)

3. Germania, Ungaria și Slovacia au început ieri campania de vaccinare împotriva Covid-19. În restul țărilor din Uniunea Europeană, inclusiv România, campania începe azi. (AP)

4. INS a anunțat amânarea difuzării comunicatului de presă privind starea de sănătate a populației. Programat inițial a fi prezentat în data de 21 decembrie 2020, acesta a fost reprogramat pentru data de 15 martie 2021, precizează Institutul. Potrivit INS, studiul ar fi trebuit să conțină date despre “evaluarea stării de sănătate a populației și evidențierea morbidității individuale (boli cronice), a consumului de servicii medicale și de medicamente.” (Profit.ro)

5. Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Oxford ar putea fi aprobat, în Marea Britanie, în următoarele zile. Vaccinarea cu acest vaccin va începe din 4 ianuarie. (Reuters)

Una din Cronica Sportivă: În Turcia, meciul zilei este Gaziantep – Alanyaspor, de la ora 12.30, în direct pe LookSport+, confruntarea dintre formația lui Marius Șumudică (locul 5 în acest moment) și formația care era până ieri liderul campionatului (fiind depășită de Galatasaray, care a învins ieri la Trabzonspor).

6. Japonia a adoptat vineri o „strategie verde” care include obiectivul ca până în anul 2030 să fie interzise maşinile echipate cu motoare pe benzină, astfel încât emisiile de carbon să fie reduse la zero. (News.ro)

7. În SUA, dobânda pentru creditele ipotecare pe 30 de ani a ajuns la 2,66%, cel mai redus nivel înregistrat vreodată. Același lucru e valabil și pentru dobânda la creditele ipotecare pe 15 ani, care a scăzut la 2,19%. (Link)

8. Prețul bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a depășit sâmbătă, în premieră, pragul psihologic de $25.000. Mai mult, valoarea totală a monedelor boitcoin din piață a depășit capitalizarea bursieră a companiei americane Visa, conform Cointelegraph. Valorea de piață a Visa se situează în prezent la puțin peste $460 de miliarde, în timp ce valoarea monedelor bitcoin a depășit $462 de miliarde. (Profit.ro)

9. 87 de crypto exchange-uri s-au închis anul acesta, la nivel global. 44 erau scam-uri, 37 s-au închis benevol, 4 au fost sparte de hackeri, iar două au fost închise de autorități. (Link)

10. Sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, ar fi fost surprins dormind în Parlamentul României, chiar în prima săptămână de mandat. Într-o imagine publicată de presa locală se vede că parlamentarul stă cu ochii închişi, bărbia în piept și nu purta masca de protecţie. Parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea. “Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.” (Adevarul)

Fotografia dimineții – Coperta revistei Bloomberg BusinessWeek de saptămâna viitoare:

Pentru a vizualiza postul, vezi linkul: https://www.cronica.ro/sondaj-comparativ-cu-iulie-a-scazut-numarul-romanilor-ingrijorati-de-covid-19-cronica-diminetii/

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -