Acasă ANALIZE-COMENTARII Stelian Tănăse: daraghie druzia, campania electorala s-a terminat. Hai la treaba! Hîrtia...

Stelian Tănăse: daraghie druzia, campania electorala s-a terminat. Hai la treaba! Hîrtia aia va fi valabila doar pină cînd incepe un nou caft. Așa e scris.

0
Petecul de hîrtie pe care l-au semnat ieri la ceas de seară liderii patidelor din Coalitie are valoare nulă. In ciuda aerului triumfal cu care au iesit in fata presei! Am avut imaginea unor găinuțe care au făcut cîte un ou de aur.
Totusi un punct este ciștigat- aparentele au fost salvate. Orban Barna, Kelemen Hunor au dat impresia că se acceptă unii pe alții si că se tolereaza reciproc. Că de azi, etichetele de zombie, incapabil, dictator cu care l-au gratulat pe sărmanul Citu au fost niște glumițe.Hahaha! Ce am mai ris. Așa face și Becali. Dă cite una pe gură si cind este luat la intrebari zice senin” am glumit!”
Aseară au anunțat țărișoara by tv – live – că în ciuda aparențelor reiau guvernarea. Se vor ocupa strașnic de pandemie, de economie, de școli, plus de biserici in zilele pascale și de vacanța care se apropie. Săracii de ei, cîte au pe cap! Dar cine să îi creadă? Ce ingrați suntem noi ăștia multi! Numai membrii partidelor din care fac ei parte le mai dau credit că nu au incotro. În rest, nimeni.
Comedia a fost mișto! Am mai văzut cindva spectacolul dat de brigăda de agitatie a intreprinderii…Cum ne privesc cei trei granzi pe noi ăștia? Asta e o intrebare, că ei intre ei, am văzut . Ne privesc ca pe niște valuri de lăcuste flaminde și ignorante care au năvălit peste ei, săracii de politicieni și prăpădesc tot. Iar ei trebuie să apere eroci patria.
O veste proastă! Hirtia aceea nu va impiedica apariția unei noi crize atunci cind un ministru va trebui concediat pentru tirmpenii sau hotie. Cîtu sper să aibe singe in instalație. Un singur scop – să ii taie știm noi ce – cel doua cojones din dotare. Să îl intimideze. Nu trebuie să ceară voie complicilor din partidul celui în cauză. Dacă se moșmondește saptamini întregi să trimită un ministru la plimbare, trecem din criză in criza dincolo de orizontul anului 2024 și adio reforme. S-aude!?!
Sunt multe fraze goale in documentul acesta insăilat pe genunchi,. Promisuni deșarte, angajamente de doi lei in care nu cred nici măcar semnatarii. Lor le trebuia ceva palpabil să iasă neșifonați din criza stupida pe care au provocat-o singuri, și să-si salveze cit de cit obrazul. Au vrut mai ales să termine comedia asta. Să stopeze căderea din sondaje. Nu mai mai avut resurse să se rățoiască unii la altii. Aseară s-a ratat prilejul de a da un document consistent din care să întelegem ce ne așteaptă din partea Coalitiei care ne guvernează atit de haotic. A rezultat să nu ne astptăm la nimic. Cele trei partide au uitat că s-a incheiat campania electorală, alegerile au trecut – liderii se cred tot în campanie.
Dragi tovarăși, daraghie druzia, campania electorala s-a terminat. Hai la treaba! Hîrtia aia va fi valabila doar pină cînd incepe un nou caft. Așa e scris.
DESKREPORT

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version