Acasă Administratie Stelian Dolha și-a anunțat oficial plecarea din funcția de prefect al județului...

Stelian Dolha și-a anunțat oficial plecarea din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud: ” A fost o perioadă foarte grea în care, ca prefect, ori te mişcai, ori plecai”

0

Candidatul Alianței PNL-USR-Plus la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, a anunțat în această dimineață că susține ultima conferinţă în calitate de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud: ” Putem să mai întind perioada până în data de 18 august, aşa cum foarte mulţi m-au sfătuit. Alegerile locale din 27 septembrie nu le voi organiza eu, voi fi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Lucrurile trebuie separate de la bun început, aşa este corect”, a punctat Dolha.

”În Instituția Prefectului, oamenii ştiu foarte bine ce au de făcut”

Stelian Dolha: „Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu mai este în situaţiile pe care le-a avut la începutul pandemiei, când lucrurile se schimbau de la o oră la alta. Era atâta nesiguranţă pentru că era o situaţie nouă cu care ne confruntam la nivel judeţean, naţional şi mondial. Eugen Curteanu, cel care va prelua frâiele acestei instituţii, e decizia premierului de mâine, are experienţă, atât ca subprefect, a prins practic toată pandemia, şi ca ministru secretar de stat la Ministerul Dezvoltării”, a menţionat prefectul Stelian Dolha.

 Acțiuni derulate în cele 8 luni :  Punerea în funcţiune a aparatului RT – PCR, coordonarea instituţii pentru gestionarea pandemiei Covid pe plan judeţean, asigurarea stocurilor pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, gestionarea situaţiei de la Sângeorz Băi, când 300 de familii au rămas fără apă de sărbătorile de iarnă, inundaţiile, problema disponibilizărilor de la RAAL sunt doar câteva dintre temele mari de pe agenda prefectului.   

Așa cum era de așteptat, prefectul Stelian Dolha a cerut și el o reformă administrativă profundă, pentru că multe dintre instituţii nu funcţionează, iar funcţionarii preferă să zică de 10 ori mai repede „Nu” decât să spună „Da”. 

„Sunt mulţumit de activitatea avută. Poate nu o să fiu suficient de modest, dar mi-au spus prieteni, cunoscuţi că în sfârşit au aflat cu ce se ocupă Instituţia Prefectului. A fost şi o perioadă foarte grea în care, ca prefect, ori te mişcai, ori plecai. Nu puteai să fii cu o jumătate de măsură, să te duci la 3.30-4 acasă, să vii pe la 8.30- 9, instituţia arată bine, priveliştea e frumoasă. M-am implicat pentru că acesta e felul meu de a fi, nu pot să concep viaţa decât aşa: acolo unde sunt să mă dăruiesc în totalitate. Dacă nu, mă duc în mediul privat şi-mi văd de ale mele. În momentul în care am acceptat provocarea asta, am dus-o până la capăt”a conchis  Stelian Dolha.

Exit mobile version