Acasă Politica Politica Locala STELIAN DOLHA: Pe culoarele democraţiei PSD a ajuns să alerge pe sens...

STELIAN DOLHA: Pe culoarele democraţiei PSD a ajuns să alerge pe sens interzis

0

De la un preşedinte învinuit penal marele partid de stânga a reuşit ieri performanţa să-şi aleagă, chiar şi interimar, unul gata condamnat penal.

Dragnea-părintele migraţiei politice deşănţate a fost soluţia de avarie pe care PSD-ul a reuşit să o găsească la dezastrul lăsat în urmă de Ponta. Strânşi uniţi în jurul soluţiei de compromis cei din conducerea PSD nu s-au lepădat nici de premierul care i-a împins într-o asemenea situaţie.

Aşa că, acum, PSD se găseşte în ingrata situaţie de a fi condus de un condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudarea unui scrutin şi de a gestiona guvernul printr-un învinuit penal, nefrecventabil din perspectiva partenerilor externi.

Mai mult, atunci când au pozat în fotografia de grup post-alegeri liderii PSD au justificat soluţia Dragnea şi prin nevoia de a avea o stângă puternică pentru a nu repeta experienţa grecească. O stângă puternică însă nu poate fi nicidecum una condusă de oameni cu care partenerii occidentali nu-şi permit să stea la aceeaşi masă .

Atât de jos să fi ajuns acest mare partid încât să nu poată defila cu lideri fără probleme grave de imagine?

Exit mobile version