marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Stelian Dolha îi sugerează lui Radu Moldovan să demisioneze din funcția de președinte al CJ BN

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...

  Co-președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha atacă la baionetă reduta Consiliului Județean, folosindu-se de incapacitatea acestei instituții de-a mai aloca sume de bani primăriilor din județ. Mai mult, Dolha îi cere lui Moldovan să demisioneze din funcția de președinte al CJ BN, având în vedere noua filozofie bugetară a lui Darius Vâlcov. Cert, echilibrarea bugetelor are drept consecință faptul că un număr de 18 primării nu mai primesc bani de la buget.

   

  Ce zice Dolha?

   

  1. Şeful Consiliului Judeţean se plânge că n-a fost consultat atunci când Guvernul a făcut bugetul pe 2015. Când zilele trecute primarii comunelor mari au venit să-i ceară socoteală după ce au fost lăsaţi în bloc fără banii de investiţii de Guvernul amicului Ponta, Radu Moldovan a ridicat din umeri. A ridicat din umeri în faţa primarilor săi, aşa cum a făcut-o şi în faţa celor pe care i-a înregimentat acum două luni în PSD, ducându-i de mânuţă ca să-i prezinte lui Ponta şi lui Dragnea.

   

  1. Acum spune că nu e vina lui, că pe el nu l-a consultat nimeni.

   

  Că bugetele comunelor nu le mai “echilibrează” preşedinţii consiliilor judeţene şi că nu mai e nici măcar şef de partid să poată cere socoteală. Şi în disperare de cauză aruncă pisica din ograda lui pe unde s-o nimeri. Mai ales pe la parlamentarii opoziţiei, pe care-i invocă în citate prin şedinţe că au votat amendamentul care-i ia jucăriile.  Dar uită să spună că PNL nu a votat bugetul, că l-a atacat la Curtea Constituţională şi că a denunţat fuşăreala cu care a fost încropit în ajun de sărbători.

  1. Ponta a făcut bugetul

   

  Bugetul, inclusiv formula de “echilibrare” care destabilizează primăriile cu investiţii l-a făcut guvernul amicului său, Victor Ponta, cel care se bătea în piept lunile trecute, de pe toate panourile că iubeşte Bistriţa. Poate pentru că o iubeşte atât o şi lasă să se descurce singură.

  Acest buget pe care l-au făcut fără să se sinchisească de părerea nimănui, fără dezbatere publică, cu sfidarea tuturor termenor legale  a fost votat de parlamentarii PSD. Printre ei şi de omul care i-a purtat geanta, cel care trâmbiţa zilele trecute că e cel mai bun buget dintre toate bugetele posibile iar semnalele de alarmă pe care le-am tras ar fi demagogice şi ipocrite.

   

  Post scriptum:  Radu Moldovan, oricât te străduieşti, nu te poţi eschiva de răspundere. Dacă nu mai eşti tătucul judeţul, dacă ai rămas fără pârghii şi simţi că nu te mai bagă în seamă ai tăi, ai o singura soluţie. Abandonează şi tu şi prietenul tău Ponta şi lăsaţi în locul vostru pe alţii care pot.

  Reamintim că :

  Consiliul Judetean BN nu va mai împãrti niciun leu cãtre cele 62 de primãrii din judet în 2015, iar Guvernul va trimite direct către unitățile administrativ-teriotriale  câte 1,5 milioane de lei, mai ales acolo unde bugetele nu permiteau pânã acum nici mãcar plata facturilor la energie electricã. Consiliul Judetean va avea si el partea sa, în jur de 800 miliarde lei vechi, un buget cu aproape 20% mai mare fată de ceea ce primea anii trecuti.

  Analiștii politici spun că acest lucru va avea drept consecință, pierderea influenței politice pe care consiliile județene, președinții acestora, o aveau asupra primarilor și consiliilor locale.

  Articolul precedentElena Udrea, cu mandat la DNA.
  Articolul următorPUNGUȚA CU DOI BANI
  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -