Stelian Dolha îi sugerează lui Radu Moldovan să demisioneze din funcția de președinte al CJ BN

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

Co-președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha atacă la baionetă reduta Consiliului Județean, folosindu-se de incapacitatea acestei instituții de-a mai aloca sume de bani primăriilor din județ. Mai mult, Dolha îi cere lui Moldovan să demisioneze din funcția de președinte al CJ BN, având în vedere noua filozofie bugetară a lui Darius Vâlcov. Cert, echilibrarea bugetelor are drept consecință faptul că un număr de 18 primării nu mai primesc bani de la buget.

 

Ce zice Dolha?

 

  1. Şeful Consiliului Judeţean se plânge că n-a fost consultat atunci când Guvernul a făcut bugetul pe 2015. Când zilele trecute primarii comunelor mari au venit să-i ceară socoteală după ce au fost lăsaţi în bloc fără banii de investiţii de Guvernul amicului Ponta, Radu Moldovan a ridicat din umeri. A ridicat din umeri în faţa primarilor săi, aşa cum a făcut-o şi în faţa celor pe care i-a înregimentat acum două luni în PSD, ducându-i de mânuţă ca să-i prezinte lui Ponta şi lui Dragnea.

 

  1. Acum spune că nu e vina lui, că pe el nu l-a consultat nimeni.

 

Că bugetele comunelor nu le mai “echilibrează” preşedinţii consiliilor judeţene şi că nu mai e nici măcar şef de partid să poată cere socoteală. Şi în disperare de cauză aruncă pisica din ograda lui pe unde s-o nimeri. Mai ales pe la parlamentarii opoziţiei, pe care-i invocă în citate prin şedinţe că au votat amendamentul care-i ia jucăriile.  Dar uită să spună că PNL nu a votat bugetul, că l-a atacat la Curtea Constituţională şi că a denunţat fuşăreala cu care a fost încropit în ajun de sărbători.

  1. Ponta a făcut bugetul

 

Bugetul, inclusiv formula de “echilibrare” care destabilizează primăriile cu investiţii l-a făcut guvernul amicului său, Victor Ponta, cel care se bătea în piept lunile trecute, de pe toate panourile că iubeşte Bistriţa. Poate pentru că o iubeşte atât o şi lasă să se descurce singură.

Acest buget pe care l-au făcut fără să se sinchisească de părerea nimănui, fără dezbatere publică, cu sfidarea tuturor termenor legale  a fost votat de parlamentarii PSD. Printre ei şi de omul care i-a purtat geanta, cel care trâmbiţa zilele trecute că e cel mai bun buget dintre toate bugetele posibile iar semnalele de alarmă pe care le-am tras ar fi demagogice şi ipocrite.

 

Post scriptum:  Radu Moldovan, oricât te străduieşti, nu te poţi eschiva de răspundere. Dacă nu mai eşti tătucul judeţul, dacă ai rămas fără pârghii şi simţi că nu te mai bagă în seamă ai tăi, ai o singura soluţie. Abandonează şi tu şi prietenul tău Ponta şi lăsaţi în locul vostru pe alţii care pot.

Reamintim că :

Consiliul Judetean BN nu va mai împãrti niciun leu cãtre cele 62 de primãrii din judet în 2015, iar Guvernul va trimite direct către unitățile administrativ-teriotriale  câte 1,5 milioane de lei, mai ales acolo unde bugetele nu permiteau pânã acum nici mãcar plata facturilor la energie electricã. Consiliul Judetean va avea si el partea sa, în jur de 800 miliarde lei vechi, un buget cu aproape 20% mai mare fată de ceea ce primea anii trecuti.

Analiștii politici spun că acest lucru va avea drept consecință, pierderea influenței politice pe care consiliile județene, președinții acestora, o aveau asupra primarilor și consiliilor locale.

Articolul precedentElena Udrea, cu mandat la DNA.
Articolul următorPUNGUȚA CU DOI BANI
- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -