Acasă Politica Politica Locala STELIAN DOLHA: delirul lui PONTA în fruntea Guvernului este obligatoriu să înceteze

STELIAN DOLHA: delirul lui PONTA în fruntea Guvernului este obligatoriu să înceteze

0

Impozitarea ciubucului chelnerilor și a plicului vârât în buzunarul doctorilor sunt alte două idei trăznite pentru care Victor Ponta va ajunge obiect de studiu în insectarul politicienilor iresponsabili. Deși a eșuat lamentabil cu impozitarea bacșișului, fiind silit să-și retragă din Parlament propria lege în corul huiduielilor generale, Ponta a comis-o din nou.
La nici trei luni de la acest fiasco, într-un acces de febră populistă premierul a anunțat nu doar creșteri de salarii, dar și albirea șpăgii pentru doctori la pachet cu impozitarea ei printr-o hotărâre de guvern.
Dincolo de faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a închis recent, printr-o decizie fermă subiectul, Ponta a găsit de cuviință să spună nu doar că nu e nicio problemă cu plicul recunoștiinței, dar că mai poate face și un ban la buget din asta. Nu e clar cum ar trebui să funcționeze chitanțierul șpăgii și nici cine să-i buzunărească pe medici la intrarea și ieșirea din Spital, dar povestea spune multe despre modul în care premierul țării se raportează la medici și nu în ultimul rând la pacienții români.
De altfel reacția medicilor și a asociațiilor lor profesionale a fost vehement împotrivă. Ei au respins categoric propunerea ca jignitoare și au cerut o reformă reală a sistemului medical în ceasul al 12-lea, care să presupună condiții optime în spitale și salarii decente.
Credem că Victor Ponta a făcut suficient rău și că delirul lui în fruntea Guvernului este obligatoriu să înceteze din această toamnă, pentru ca un premier și un guvern responsabil să poată gestiona coerent situația.

Exit mobile version