Acasă Politica Politica Locala Sper că legea salarizării nu va avea soarta Codului Fiscal

Sper că legea salarizării nu va avea soarta Codului Fiscal

0

Aş putea spune că Guvernul Ponta trăieşte finalul unei epopei deloc avantajoase pentru români şi glorioase pentru PSD. Un mare neajuns al actualei guvernări e cel referitor la legea salarizării, lege amânată pentru luna octombrie. Dar, Guvernul Ponta a avut răgazul de a majora indemnizaţiile demnitarilor, a membrilor guvernului. Mă aşteptam ca legea salarizării să se aplice în acelaşi timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna. Nu sunt împotriva măririi salariilor demnitarilor, dar e corect ca lucrurile să fie făcute la pachet şi să fie avuți în vedere toți bugetarii, chiar dacă procentul de creştere al salariilor nu ar fi acelaşi pentru toate domeniile de activitate ale sectorului bugetar. Nu ar fi nicio problemă! Vrem să îl întrebăm pe Premier ce se mai întâmplă cu legea salarizării, vrem să ştim exact de când se aplică, dacă se mai aplică. Trebuie găsită o soluţie echitabilă, care să nu producă dezechilibre şi nemulţumiri!

Această amânare a legii salarizării mă duce cu gândul la noul Cod Fiscal, act normativ votat în pripă şi care nu a circulat mai deloc în cadrul unei ample dezbateri publice. Am spus-o atunci, o spun şi acum: legea nu rezolvă decât în mică parte marile probleme cu care se confruntă mediul de afaceri autohton. Faptul că acest nou cod fiscal este incomplet, dacă vreţi nedospit, ne-a spus-o şi preşedintele Klaus Iohannis prin faptul că a trimis legea în Parlament pentru a fi reexaminată. Faptul că PSD s-a grăbit cu legea este demonstrat şi de amendamentele foarte multe aduse Codului Fiscal după analiza lui în Parlament.

Sper, doamnelor şi domnilor colegi din PSD, că legea salarizării nu va avea soarta Codului Fiscal şi cer, pe această cale, intrarea legii într-o amplă dezbatere publică!

Doamnelor şi domnilor colegi, ne referim la un act normativ de care sistemul bugetar are nevoie urgent şi cred că ne dorim cu toții ca noua lege a salarizării să fie una corectă şi să aducă stabilitate sistemului de stat.

Exit mobile version