sâmbătă, iunie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  SPEOLOGII vor face vineri prima tentativă de intrare în Peştera Tăuşoarelor

  Must Read

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un...

  Custodele Peşterii Tăuşoarelor, Crin Triandafil Theodorescu, a anunţat astăzi că vineri, 17 martie, va avea loc prima tentativă de intrare în Tăușoare pe acest an, și prima tură mai serioasă după prăbușirea din toamnă.

   

  Obiectivele acestei ture:

  1. Recenzare lilieci aflați în hibernare ( al doilea inventar pe acest sezon de hibernare);
  2. Instalare datalogger în Sistemul Mezei (higrometru/termometru);
  3. Ridicare de probe percolație de pe stalactite din cinci puncte (”Galeria Km, Sala Muntelui, Sala de Mese, Sala Bilelor, Sistemul Mezei”);
  4. Instalarea unui modul de supraviețuire în Galeria de Înaintare, care va cuprinde conserve, dulciuri, sare, zahăr, fructe uscate, miere de albine, doi saci de dormit și două subcombinezoane, primus cu butelie 5 kg, set igienă personală, trusă de prim ajutor, toate acestea vidate în saci de plastic).

  „Deoarece pericolul de prăbușire persistă (încă nu s-a ”curățat” tavanul de deasupra Scării Mari), și pentru că zona de intrare este complet acoperită cu gheață (echipări TSA obligatorii, primii 50 metri), am decis să reducem la minim riscurile și să intrăm doar două persoane. Există o probabilitate statistică de a rămâne blocați în interior, tura va dura între 6 și 7 ore. Deși mică, această probabilitate nu poate fi exclusă. Rog speologii să ia acest anunț ca pe o prealertă salvaspeo.”, mai scrie Crin Triandafil Theodorescu pe pagina dedicată Peşterii Izvorul Tăuşoarelor.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -