sâmbătă, mai 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  SORIN HOGNOGI: Sunt penticostal de nouă ani şi jumătate şi pocăit doar de doi ani.

  Must Read

  Crama Jelna – singura cramă care a dobândit mențiunea de calitate „produs montan” pentru strugurii cultivați

  O familie tânără de antreprenori din judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt singurii din România care au obţinut menţiunea de...

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu...

  Primar atipic, creștin practicant, Sorin Hognogi a știut întodeauna să iasă în evidență între cei 58 de primari din județul Bistrița-Năsăud. Iubitor și jucător de fotbal, primarul Hognogi a construit în Spermezeu o bază sportivă unde joacă fotbal foarte mulți tineri de pe întreaga vale a Țibleșului, reușind să modernizeze o comună cu foarte multe sate și la fel de multe probleme.

  Liberal din convingere dar nu libertin, Sorin Hognogi și-a dorit, la un moment dat, să facă politică chiar la nivel înalt, însă spune că a renunțat la acest gând, dedicându-se lui Dumnezeu, Bisericii Penticostale și familiei pe care o iubește foarte mult, fiind unul dintre creștinii practicanți care vorbește deschis despre relația sa cu Biserica din care face parte.

  Sorin Hognogi: „ Dumnezeu ne spune să fim smeriţi, iar eu m-am smerit”

  Omul Sorin Hognogi vorbeşte deschis, cu dragoste de Dumnezeu şi de Biserică, despre transformările prin care a trecut în ultimii ani: „ Eu am fost un om mândru, cumva orgolios, dar călăuzit de Dumnezeu m-am smerit. E cel mai important motiv pentru care nu am mai vrut să am foarte multe apariţii publice, să vorbesc mai puţin. Am vrut să vorbesc mai puţin şi să îl iubesc pe Christos mai mult şi, iată, acest lucru s-a văzut de cei din jur, de familia mea, de Biserică şi mărturisesc că atunci când sunt invitat în Biserici, le spun celor care mă ascultă: Sunt penticostal de nouă ani şi jumătate şi pocăit doar de doi ani. Este o mare diferenţă între aceste două stări de fapt. Eu sunt un om foarte iute, care reacţionează foarte repede la tot felul de stimuli externi, care îi certa pe angajaţi dacă greşeau. Şi aici trebuie să lucrez, să continuu transformarea, să merg mai departe pe drumul pocăinţei”, spune Sorin Hognogi.

  Unde este diferenţa dintre a fi creştin şi a fi pocăit. Cum o vedeţi, cum o explicaţi?

  Sorin Hognogi : A fi pocăit este un lucru foarte important! Eu, înainte, nu am dat aşa de multă importanţă lui Dumnezeu, nu am avut dragostea e astăzi, care se aude în vocea mea, se vede în faptele mele. Sigur că mergeam la Biserică, dar, dacă se ivea un eveniment politic, fugeam acolo, deşi, acolo nu era nimic de câştigat şi, din păcate, similar procedam şi în cazul familiei. E una din diferenţe, dar, cert, nu putem sluji la doi stăpâni, deşi, uneori, pare că se poate face şi aceasta.

  Şi totuşi, de doi ani vorbiţi de pocăinţă. Cum a venit ea?

  Sorin Hognogi:  De doi ani şi jumătate, de doi ani şi jumătate mă străduiesc, îmi dau silinţa să trăiesc o viaţă plăcută lui Dumnezeu, una plăcută şi cetăţenilor din comuna Spermezeu, tuturor celor cu care intereacţionez. Rămân, rămân un om în clocot, dar în clocot pentru Dumnezeu, un creşin viu, viu pentru Christos.

  Cum a fost cu discursul de Anul Nou?

  Da, da, a fost vorba de un mesaj creştin, aşa este (…) Le-am vorbit despre Dumnezeu, mi-am cerut iertare, de ce să nu fac acest lucru? Nu a fost chiar o predică, dar am vrut să tramsmit cetăţenilor toate acumulările mele pozitive. Am vrut să le spun că e bine să trăim în pace, în dragoste. Sunt vremuri grele pentru toţi oamenii, pentru că nu mai ştim să trăim aşa cum spune Cartea (n.red. – Biblia)

  Cum se vede 2020?

  Sorin Hognogi: Aşa cum spuneţi şi dumneavoastră, un an cu multe schimbări în sfera politică. Ceea ce nu ştiu este faptul că unde mă va prinde pe mine 2020, sigur, din punct de vedere politic, despre asta vorbesc (… ) Să nu fiu greşit înţeles: tot în PNL, dar nu ştiu cum, membru simplu, ceva mai mult, vom vedea, e greu de făcut predicţii, iar, eu sunt creştin practicant, nu fac predicţii. Voia lui Dumnezeu e unica forţă care conduce destinul tuturor oamenilor, a lumii, în general. Dar, există un mare dar: dacă călăuzirea lui Dumnezeu îmi va arăta că nu mai există o cale a politicii, atunci voi candida independent. Dar, repet, nu am un răspuns acum, totul e voia Domnului, el îmi este Călăuza. Vă mai dau un răspuns legat de politică: am ajuns să aleg evanghelizările de la Biserica noastră, decât întâlnirile politice. Mă bucur să aud cuvântul lui Dumnezeu, mă bucur să îi fac voia, decât orice altceva.

  În loc de epilog

  „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă.”- Domnul Iisus

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Crama Jelna – singura cramă care a dobândit mențiunea de calitate „produs montan” pentru strugurii cultivați

  O familie tânără de antreprenori din judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt singurii din România care au obţinut menţiunea de...

  Clipe de coşmar pentru părinţii unui copilaş de 2 ani: Opărit cu lapte, acesta a ajuns la o clinică din Târgu Mureş

  Un copilaș de doar anișori din orașul Năsăud s-a opărit cu lapte. Cu arsuri de gradul II pe 45% din...

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu și, care, anunța poluarea rezultată...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân închise și după încheierea stării...

  PSD nu vrea la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură. Se dorește un guvern de uniune națională format din tehnocrați și care să...

  Informația a fost confirmată de deputatul bistrițean Doina Pană, în contextul în care, liderii...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -