duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Sorin Hangan- ”Cartea Neagră” a administrației Crețu (1)

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Președintele organizației PNL Bistrița, Sorin Hangan a făcut astăzi o prima analiză a celor 10 ani de când municipiul Bistrița este administrat de primarul Ovidiu Teodor Crețu.

  ”Sunt zece ani de când Ovidiu Crețu a preluat Primăria Bistrița. Nu e nimic de sărbătorit, nici de scris cărți negre despre acești ani, însă merită consemnate câteva lucruri și mai mult, sper ca măcar acum să se înțeleagă, că toți ne dorim un oraș în care ne place să trăim. Astăzi, multe orașe și-au rezolvat problemele de bază, și-au implementat proiecte durabile, care le-au adus dezvoltare și care sunt într-o continuă modernizare.

  Poate unii sunt convinși că lucrurile au mers bine, dar viitoarea administrație are mult de muncă. Bistrița are câteva urgențe de rezolvat și multe proiecte nu mai trebuie amânate.
  • Nu avem o piață agroalimentară modernă, normală de altfel.
  • 26 de puncte termice sunt focare de infecție. Din 2006 sunt în proprietatea Primăriei Bistrița. Din nefericire în unele au avut loc adevărate tragedii.
  • Nu am reușit nici măcar construirea unei grădinițe. Locurile sunt puține.
  • Malurile râului sunt neamenajate. Cel mai atractiv loc al orașului este nefolosit de foarte mult timp.
  • Nu s-a făcut niciun km de piste de biciclete.
  • Pe pârtia din Wonderland, realizată cu multe milioane de euro, s-a schiat 6 zile.
  • Parcul industrial realizat cu multe milioane de euro este gol.
  • Bazele sportive de tradiție, CFR, Mecanica, Gloria, Ario, sunt în paragină.

  Multe străzi au rămas nemodernizate, iar multe zone ale orașului nu au apă curentă, inclusiv Slătinița. Urbanismul și bunul gust lipsesc, cablurile atârnă prin tot orașul, clădirile istorice sunt salvate doar de intervenția proprietarilor privați, nu avem o centură ocolitoare, iar multe zone noi de locuințe nu au energie electrică.

  În ultimii 8 ani, Primăria Bistrița a rămas cu multe milioane de euro în cont din cauza incapacității administrative, din cauza incompetenței și a lipsei de viziune. O bună programare a licitațiilor, un program multianual bine pus la punct, ar fi adus rezultate bune, iar astăzi, din banii obținuți s-ar fi putut face multe alte lucruri folositoare orașului.

  Cred că e nevoie de un nou proiect pentru oraș, fiindcă Primăria Bistrița nu se lasă moștenire nimănui, iar noul proiect trebuie să înceapă de acum. Oamenii trebuie să știe și să cunoască ce vrei să faci. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

  - Advertisement -

  2 COMENTARII

  1. De notat ca in timpul acestei administratii (OTC) au disparut peste 1000 de ARBORI si au sucombat 6(sase) VEVERITE in puscaria din Parcul Municipal. Nu mai vorbim despre harababura din HURBANISM cu centru modal , pasarela suspendata si podul care sta stramb si nu prea duce unde trebuie. Despre PARTIE ce sa mai adaugam ?

  2. Merita trecut in cartea neagra moartea a peste 1.000 de COPACI si 6 VEVERITE sucombate in puscaria din Parcul Municipal. Daca mai amintim si de PARTIE, OUA, MERE, STRUTI, PASARELA PIETONALA PODUL care sta de-a valma, cu siguranta Bistrita merita asemanarea cu CARACALUL TRANSILVANIEI. Adica aici s-a rasturnat caruta cu prosti.

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -