Acasă SONDAJE DE OPINIE SOCIOPOL: PSD preia primul loc în clasament, PNL merge pe 2 și...

SOCIOPOL: PSD preia primul loc în clasament, PNL merge pe 2 și bronzul revine USR-Plus. Doar AUR ȘI UDMR mai trec pragul electoral

0

PSD este pe primul loc în sondajul Sociopol, cu 31%. Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în decembrie), dar, ca și atunci, obținerea locului fruntaș nu e materializată politic.

Practic, PSD pare să fi „recuperat” procentele de la 29 la 31 de la defunctul Pro România. Care coboară și mai mult. Partidul lui Victor Ponta a avut aproape 5% la alegeri, iar acum are 2%.

PNL, care după alegeri ar fi trebuit să fie perceput public drept partid câștigător, pentru că a primit conducerea Guvernului, înregistrează o scădere, de la 25%, în decembrie, la 23%, potrivit sondajului.

De altfel este singurul partid parlamentar care înregistrează o scădere.

Cum stau celelalte partide în sondaj

De aici – și din următoarea constatare, legată de USR-PLUS – pare să vină și valul de critici din interiorul partidului Liberal, scădere, în detrimentul partenerilor de guvernare.

USR-PLUS are în sondaj 20%, față de 15%, la alegerile de anul trecut. Cu o creștere de cinci procente, alianța Dan Barna – Dacian Cioloș înregistrează cel mai mare salt după venirea la guvernare.

Pe locul al patrulea se menține AUR, dar saltul acestei alianțe este de patru procente, de la 9%, în decembrie, la 13%, în sondaj. Saltul apare în ciuda campaniei de presă care s-a iscat după ce s-a aflat că acest partid va intra în Parlament și în ciuda politicii de izolare dusă de celelalte formațiuni politice parlamentare.

În fine, până și UDMR înregistrează o creștere, de la 5,8%, scorul de la alegeri, la 7%, potrivit sondajului.

Sondaj: Cifre surprinzătoare și la personalități

Sociopol a efectuat și o cercetare privind încrederea de care se (mai) bucură diverse personalități publice, cifrele fiind publicate de Evenimentul Zilei AICI:

În loc de final, încă o constatare legată de acest sondaj: Raed Arafat are o cotă de încredere de 36%, una dintre cele mai crescute.

Exit mobile version