Acasă SONDAJE DE OPINIE SOCIOPOL: PSD- 39% VS PNL-36 LA SUTĂ. Preşedintele Klaus Iohannis scade la...

SOCIOPOL: PSD- 39% VS PNL-36 LA SUTĂ. Preşedintele Klaus Iohannis scade la capitolul încredere la 42%

0

Sociopol este al doilea institute de sondare a opiniei publice care susţine că în urma chestionarelor aplicate, procentele obţinute trimit PSD pe primul loc în preferinţele electoratului. Pe locul doi, la o distanţă de trei procente, se află PNL. Potrivit sondajului realizat de Sociopol, 64% dintre români ar fi neinteresaţi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în timp ce 36% s-ar arăta ineresaţi.
Aproape jumătate dintre românii intervievaţi (51%) ar merge la vot, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, iar dintre aceştia, 39% ar vota PSD şi 36% ar merge pe mâna PNL. Următoarele opţiuni ale alegătorilor sunt UDMR, UNPR (amândpuă 6%) şi PMP (4%).

De asemenea, sondajul Sociopol, efectuat în perioada 16-20 octombrie, arată cine sunt personalitățile care se află în topul încrederii românilor.

42% dintre români au încredere în președintele Klaus Iohannis. El este pe locul al doilea, după Regele Mihai. Mugur Isărescu este pe locul al treilea, cu 39%, urmat pe Patriarhul Daniel, cu 38% și de Victor Ponta, cu 36%. 35% are Gabriel Oprea.

53% dintre români sunt de părere că România se îndreaptă spre o direcţie greşită. 33% văd direcţie bună. Restul nu ştiu sau nu răspund.

52% dintre români sunt nemulțumiți de activitatea președintelui Klaus Iohannis. Dintre ei, 31% sunt destul de nemulţumiţi şi 19% foarte nemulţumiţi. 44% dintre românii chestionaţi au răspuns că sunt mulţumiţi de activitatea sa în fruntea statului.

48% dintre respondenţi s-au arătat mulţumiţi de activitatea premierului în timp ce jumătate dintre ei se consideră nemulţumiţi. 61% dintre cei intervievaţi sunt de părere că Guvernul Ponta ar trebui lăsat să-şi încheie mandatul, în 2016, când vor avea loc alegeri parlamentare

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 16-20 octombrie 2015, pe un eşantion de 1004 persoane, prin intermediul interviurilor telefonice. Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

Exit mobile version