Acasă Politica Socialistul Ion Ceban și Andrei Nastase, candidatul Blocului „ACUM”, sunt la egalitate...

Socialistul Ion Ceban și Andrei Nastase, candidatul Blocului „ACUM”, sunt la egalitate în turul decisiv al scrutinului pentru Primăria Chișinăului

0

Socialistul Ion Ceban și Andrei Nastase, candidatul Blocului „ACUM”, sunt la egalitate în turul decisiv al scrutinului pentru Primăria Chișinăului, potrivit proiecţiilor realizate pe baza unui sondaj de tip exit-poll efectuat de IMAS, informează site-ul Cotidianul.md citat de mediafax.

Cetățenii din 384 de localități din Republica Moldova și-au ales, duminică, primarii, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale, însă cea mai urmărită cursă a fost cea pentru Chișinău. Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, parte a Blocului ACUM, și Ion Ceban, candidatul Partidului Socialist, au obținut amândoi câte 37% din voturi, potrivit sondajului.

Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 8206 de persoane, la ieșirea de la urnele de vot.

Peste 240.000 de oameni sau 37,9% din cetățenii Chișinăului cu drept de vot s-au prezentat la scrutinul local de duminică. Prezența este peste cea înregistrată în primul tur, când au votat 36,05% din alegători.

Exit mobile version