Miting faţă de abuzurile din Justiţie. Bistriţa se pregăteşte să transmită ÎN ACEASTĂ SEARĂ un mesaj special de Centenar.

Must Read

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul...

Social-democraţii protestează, sâmbătă, între orele 20.00 şi 22.00, în Piaţa Victoriei, faţă de abuzurile din Justiţie, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu declarând că vor fi prezenţi între 400.000 şi 600.000 de oameni, de trei-patru ori mai mult decât se estimase iniţial. La Bistriţa, tot pentru această seară, Primăria Municipiului Bistriţa, Palatul Culturii Bistrița și Asociația Națională de Folclor din  România  invită bistriţenii   la  evenimentul   intitulat ”Mesaj din oraşul imnului  național.

Mitingul PSD de la Bucureşti

În ceea ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, PSD va merge la Bucureşti cu peste 2.000 de oameni, greutatea „găsirii” acestora dar şi transportul spre Capitală, revenind primarilor din cele două oraşe, Nicolae Moldovan, respectiv Mircea Romocea, dar şi edililor social-democraţi din marile comune bistriţene.

 

Contactat telefonic, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a confirmat prezenţa tuturor liderilor judeţeni ai acestei formaţiuni politice, dar şi a lui personal: „ Sigur că voi merge la Bucureşti pentru a participa la acest miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România”.

Trebuie spus că greul organizării i-a revenit primarului comunei Lechinţa, Romeo Florian, edilul ocupând şi funcţia de secretar executiv al PSD Bistriţa-Năsăud.

 

În ceea ce priveşte ALDE BN, preşedintele Ioan Ţintean a confirmat prezenţa democrat-liberalilor la Bucureşti, fiind vorba de un grup format din 150-200 de persoane.

 

Participanţii la mitingul de sâmbătă sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi în haine albe sau costume populare, să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă şi să vină cu imnul României tipărit, varianta prescurtată.

„Participanţii: vor purta îmbrăcăminte albă (în partea de sus) sau costume populare; vor avea un flyer şi un steguleţ tricolor România (înmânate la urcarea în mijlocul de transport: vor purta în piept un autocolant cu logo-ul în formă de cerc, cu diametrul de 7- 8 cm; vor avea un pachet de mâncare şi apă – asigurat de către organizaţia judeţeană/locală; vor avea lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă; să se asigure că au numărul de telefon al şoferului şi al responsabilului mijlocului auto cu care s-a deplasat la Bucureşti, precum şi numărul de înmatriculare; vor avea tipărit imnul României – varianta prescurtată – strofele 1, 2, 4 şi 11.Fiecare dintre autocarele cu care vor veni participanţii la mitingul de sâmbătă „va avea 6 steaguri cu tricolorul României şi un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane – 6 steaguri RO şi 1 steag UE ), precum şi pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizaţii judeţene)”, potrivit sursei citate.

Acelaşi document cuprinde şi indicaţii cu privire la traseul care trebuie urmat de către autocarele care vin din provincie, două dintre punctele unde se vor strânge acestea fiind Romaero Băneasa şi Piaţa Charles de Gaulle.

Evenimentul ”Glasul Unirii la Bistriţa: Spectacol-mesaj din oraşul Imnului Naţional” este programat să înceapă la ora 17.00, invitaţi de onoare fiind Dumitru Fărcaș și Sava Negrean Brudașcu”.

PROGRAMUL MANIFESTĂRII

 

  • Ora 1700– Mini spectacole stradale

Bloc Lama:

–         Ansamblul „Doruri sătmărene”Satu Mare

–         Ansamblul „Rapsodia trișcașilor”Leșu

–         Ansamblul „Coronița” Solovăstru

–         Ansamblul „Emilia Bubulac” Peștișani Gorj

–         Ansamblul „Comori ardelene” Turda

–         Prezintă Mihai Berbunschi

 

Bulevardul Independenței – Big

–         Ansamblul „Balada”

–         Ansamblul „Doinița” București

–         Ansamblul „Izvorașul” Buziaș

–         Ansamblul „Doina Someșană”– Sg. Băi

–         Ansamblul „Flori de măr” Trușești Botoșani

–         Prezintă Doris Cosma

 

Cartier Cetate

–         Ansamblul „Roata de la Runc” Runcul Salvei

–         Ansamblul „Poarta dorului” Bran

–         Ansamblul „Doina Arieșului” Câmpia Turzii

–         Ansamblul „Plaiuri someșene” – Feldru

–         Ansamblul „Mugurii Mintiului” Mintiul Gherlii

         Prezintă Mărioara Sigheartău

 

 

Cartier Ștefan cel Mare

–         Ansamblul „Someșul” Beclean

–         Ansamblul „Doina” Albesti Târnava, Mureș

–         Ansamblul „Țarina” Turda

–         Ansamblul „ Flori de măr ”Zărnești Brașov

–         Ansamblul „Cununița” Bistrița

–         Ansambul „Flori de Romanați” Dobrosloveni Olt

         Prezintă Menuţ Maximinian

 

  • Ora 1800–Panteon –Casina Română

–         Binecuvântare religioasă

Ora 1900– Toate grupurile vor fi în jurul Statuii lui Andrei Mureșanu

–         Fanfara

–         Corurile

–         Ansamblurile folclorice

Se intonează Imnul României.  Pe cer va fi fîăcut tricolorul de către avioanele Aerodromului Bistriţa, manager Tănase Dumitru.

Ora 20.00: pe Pietonalul Liviu Rebreanu începe spectacolul – mesaj regizat de Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal – un spectacol la care vor participa:

Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu”, Bistrița – actorii Amelia Crețiu și Eugen Pădureanu

Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița dirijată de Bogdan Bejinariu

Corurile Appassionata (Bistrița), Viva la musica (Cluj-Napoca), „Pastorala” (Focșani), Camerata „Academica Porolisenssis” (Zalău) și „Sanctus Spriritus” (Bistrița)

Ansamblurile folclorice „Meseșul” (Zalău), „Românașul” (Cluj), „Cununa de pe Someș” (Bistrița).

Invitați de onoare ai evenimentului vor fi Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș.

Grupurile din ţară marchează, în fața scenei, cifra 100.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 142 de voturi pentru...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca. Simionca s-a întâlnit...

Ancuța Cârcu trece pe stânga și preia șefia Partidului Socialist Român

Ancuța Cârcu nu renunță la cariera politică și va fi susținută de o nouă formațiune. Bistrițeanca se află în aceste zile în Râmnicu Vâlcea,...

BISTRIȚA-NĂSĂUD : Percheziții la samsari implicați în comerțul cu animale vii

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud desfășoară 13 percheziții, la persoane fizice și juridice din județele Constanța și Prahova....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -