SIMPOZION, COŞBUC 150

0

Manifestările dedicate celor 150 de ani care se împlinesc de la naşterea lui George Coşbuc au fost deschise astăzi în prezenţa  Mitropolitul Andrei Andreicuţ , dar şi a academicianului Nicolae Manolescu. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural DACIA.

Timp de şase zile, instituţiile de cultură ale judeţului Bistriţa-Năsăud dar şi primăria comunei Coşbuc, vor găzdui o serie de manifestări dedicate celor 150 de ani scurşi de la naşterea bardului de la Hordou.

Deschiderea oficială a avut loc în această dimineaţă la Centrul Cultural DACIA, gazda acestui eveniment fiind directorul Bibliotecii Judeţene, părintele Ioan Pintea. Alături de reprezentanţii la vârf ai autorităţilor judeţene, în prezidiu au luat loc IPS Andrei Andreicuţ, Varlaam Ploieşteanul,  Episcop-Vicar Patriarhal, academicienii Nicolae Manolescu, Ioan Aurel Pop, redactori ai „României Literare”.

 

Invitat să ia cuvântul, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a recitat din opera marelui poet de pe valea Sălăuţei.

 

Cuvânt adevărat de învăţătură a avut şi IPS Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ

 

Tot astăzi, la acelaşi centru cultural DACIA au mai avut loc câteva lansări de carte dar şi proiecţia filmului „ George Coşbuc, cântăreţul pământului românesc”, realizat în anul 1966 la centenarul naşterii marelui poet.

Exit mobile version