Acasă ANALIZE-COMENTARII SIMONA BOZBICI: Vecinul ei, jefuitorul de bănci

SIMONA BOZBICI: Vecinul ei, jefuitorul de bănci

0

S-a decis cu greu să scrie, dar, spune că probabil o va face mai des la propolitica. Un prim text al Simonei Bozbici, oricum eu îi sun bine ai venit la bord.

Îmi povestește prietena mea cum a aflat de la sute de km distanță că vecinul din blocul copilăriei e sinistrul Sima, cel cu jaful de la Raiffeinsen. Individul băga spaima încă de copil în toată suflarea unui bloc, altfel locuit de oameni respectabili: pierdea unul cheia, nu mai făceau altele în loc, își puneau direct încuietori noi, uși de metal, etc.. Inițial n-am prea înțeles cum după jaful de la bancă tipul a mai indraznit să-și vadă de viața lui în casuța inchiriată din Subcetate, de parcă ar fi luat ca tot omul, un credit banal. Dar evoluția individului din copilărie până acum, de la furtișaguri, violență, taximetriști jefuiți și aruncați în râu până la arme de foc prin Italia și aiurea, arată că asta era fix normalitatea lui.
Și când mă gândesc că toți ne-am imaginat că pistolul era cel mult stropitoare de apă. Și unii, puțini sper, râdeau că și-au luat-o băncile peste nas, băncile alea care se zgârcesc cu sistemele de securitate, dar ne taxează pe noi până ne ia naiba. Când colo, ia uite ce individ sinistru ne-a dat peste bot cu normalitatea lui. Și cum am descoperit că și în liniștita noastră Bistrița se poate jefui o bancă ziua în amiaza mare, jefuitorul merge la pas, poate ia și un taxi către căsuța lui, că poate își plătește chiria din asta imediat după, și apoi se apucă să tragă și să-i rănească pe polițiștii care-au venit să-i ceară rata.
Bună dimineața Bistrița! Asta-i normalitatea în care am plonjat.

Exit mobile version