Acasă BECLEAN Sezonul estival la Băile Figa se deschide pe 1 iunie.

Sezonul estival la Băile Figa se deschide pe 1 iunie.

0

Pe 4 iunie se “înstruţează boul” şi va avea loc o paradă cu 20 de DACII vechi şi foarte vechi din Polonia

Pregătiri febrile pe ultima sută de metri pentru deschiderea oficială a Băilor Figa, eveniment care va avea loc pe data de 1 iunie. Potrivit primarului oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, manifestările dedicate deschiderii sezonului estival sunt programate pentru ziua de duminică, 4 iunie, acestea urmând să înceapă la ora 14:00 cu tradionala „Înstruţare a boului” din Figa sat, după care centrul de greutate al evenimentului se va muta în staţiune, acolo unde, TVR2 va transmite în direct, timp de două ore, mai multe acţiuni ale primăriei Beclean, toate în cadrul emisiunii „Vine Clujul pe la noi”. Nu vor lipsi un duplex dintre Beclean pe Someş şi Beclean din judeţul Braşov, dar şi o paradă a unui număr de 20 de Dacii vechi provenite din regiunea Myslenice şi din oraşul înfrăţit Siepraw, Polonia.

„Reţeta de succes a Băilor Figa e încrederea şi viziunea pentru că atunci când ai o perspectiva, ai un proiect, trebuie să fie susţinut şi să ai multă încredere că se poate implementa. Băile Figa sunt o reţetă de succes. Ne pregătim pentru noul sezon şi cel mai important este să urmăreşti acest proiect de aproape şi să vii întotdeauna cum îmbunătăţiri. E nevoie de multă întreţinere, reabilitări tot timpul şi să fie şi o ofertă convenabilă pentru cea mai mare masă de turişti care au mai multe criterii pe baza căruia aleg o locaţie”

Istoria staţiunii Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată. Aici au fost incluse Băile Figa, Complexul Balnear Toroc de la Dej și Băile Cojocna.

1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa, restul banilor mergând la băile de la Cojocna şi la Dej. Până acum la Figa au fost investiţi peste 5 milioane de euro.

Proiect de viitor: bază de tratament și centru SPA

Studiile efectuate de specialişti au arătat că apa sărată de la Figa şi nămolul din această zonă are proprietăţi curative, fiind mai bun decât nămolul de la Techirghiol, ceea ce a creat un alt proiect… Un SPA, cu o bază de tratament gândită la ultimele standarde în materie, care se va realiza anii ce urmează.

Proiectul de arhitectură al viitoarei baze de tratament şi centru SPA, intitulat „Legacy” şi realizat de NOVELTY AE a fost unul dintre cele mai de succes proiecte cu care România s-a prezentat în 2015 la cel mai important concurs de arhitectură din lume – World Architecture Festival desfăşurat la Singapore. Proiectului viitorului SPA de la Băile Figa a câştigat locul VI, la prestigioasa competiţie de arhitectură, în care s-au înscris peste 700 de proiecte şi doar două din România.

Construcţia viitorului SPA a atras deja numeroase persoane interesate, proiectul fiind estimat la 10 milioane de euro, chiar şi Guvernul României exprimându-şi intenţia de a susţine această construcţie, unică în România.

Exit mobile version