miercuri, august 5, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Sexul neprotejat și pluripartitismul au prețul lor. Ridicat! La Mulţi Ani, tuturor!

  Must Read

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în...

  Au trecut anii! Aproape 30 de la Revoluţia din Decembrie. Cumva au trecut ei, așa pe de-a rândul. Unul câte unul s-au dus, ca niște condori, vulturi de pradă, ăia ce așteaptă în Lano Estacado să moară cei porniți să cucerească deșertul.

  În urmă cu 30 de ani, mâncam Eugenia, măsline uscate și beam ceai de mentă, asta pe la Cluj. Pe la Bistrița, da, înainte de-a merge în armată, mîncam câte ceva, beam vodcă și bere și ascultam cu prietenii Judas Priest sau Accept. În urmă cu 30 de ani.

  În urmă cu 30 de ani, în discoteca din subsolul Casei de Cultură, acum Centru Cultural Municipal, Palal, măi, lucrurile păreau a fi bune, iar fetele frumoase, mai ales prietenoase. Iar muzica, muzica era de topul anilor 80: de la Duran Duran, la Foreigner, de la Personal Jesus la Wild Boys și Self Control, știi, Laura Braningam, Chicago, Nena sau Genesis… Ah, da, Falco cu Rock me Amadeus

  În urmă cu 30 de ani, Partidul Comunist Român mi se părea un non-sens, deși, era considerat ”Centrul Vital al întregii societăți”, iar politica o Eugenie veche și tare precum betonul. Părea a fi Eugenia, biata de ea, cea mai ieftină curvă, cu toate, cu toate că în politică dar nici pe centură nu există curve ieftine.

  Sexul neprotejat și pluripartitismul au prețul lor. Ridicat!

  În urmă cu 30 de ani, ascultam KISS sau KROKUS, Lick it Up sau Head Hunter, pe caseta Agfa, cred că era BASF, dar pe Akay. Pe bune, era Akay.

  Atunci am ascultat prima dată şi Judas Priest: Defenders of the Faith!!! Prea buni, prea ca la Londra!

  În urmă cu 30 de ani, ascultam Europa Liberă, Metronomul, și credeam că lumea se împarte între comuniști și restul.

  Nu apăruseră încă partidele politice. Doar PCR, adică pile, cunoștințe, relații, dar astea au rămas.

  În urmă cu 30 de ani, beam suc ”Brifcor” și mâncam la Hermesul din Gheorgheni, cartierul Gheorgheni din Cluj, stația de la Ciupercă, prăjitură Albinuța – 1,75 de lei și langoșe lângă gară.

  În urmă cu 30 de ani, aveam prieteni și mă pupam în casa scării cu cîte o fată. În scara mea, în scara ei. Uneori, uneori, mergeam la chefuri pe la garsoniere, beam bere, votcă și dimineața, spălam cu vin oţetit pe jos și fumam chiștoace găsite pe străzi. Era mai bine, mai altcumva, în timp ce la Europa Liberă se dădea Uriah Heep cu July Morning: There I was on a July morning. I was… mda

  În urmă cu 30 de ani, citeam Oraș Patriarhal, Cezar Petrescu ,  Jules Verne, dar și pe Daninken cu ale sale Amintiri despre viitor. Mai citeam pe Filimon, Preda, Sadoveanu și Eminescu, Creangă sau Nichita Stănescu. Tot atunci am aflat despre Moartea Căprioarei: Seceta a ucis orice boare de vânt, Soarele s-a topit și a curs pe pământ! Da, în urmă cu 30 de ani… Mda, Tolstoi, Thomas Man, Jokai Mor, Asimov, Clarke, Arhur C Clarke sau Brian Aldis…

  … În urmă cu 30 de ani, da, Biserica nu cerea bani pentru Mântuire, unii politicieni erau în scutece, dar, din păcate, lumea, oamenii ăştia, se pregăteau să devină umbrele de astăzi, nişte cutii goale care umblă mereu după ceva, aleargă prin viaţa golită se sensuri şi de frumuşeţe. Mai nou, mno, chiar eu mă întreb câtă răbdare mai are Dumnezeu cu noi?

  Pot să închei aşa, venindu-mi în minte una din marile cărţi ale literaturii române: Cel mai iubit dintre pământeni, cu tot cu film, cu tot cu Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică:

  Iubito, mă gândesc la tine, Ca un borfaş la ceasul unui Lord, Şi se ciocnesc în carnea mea drezine, şi caii  fac atac de cord.

  An Nou Fericit

   

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Si uite asa au aparut partidele in Romanica. Din relatii speciale intre curve si hoti. Nu-i asa stimata redactie ?Ma intreb daca si PV a fost nascut cumva la umbra de rachita ?

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500 milioane lei din buget, din...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în vârstă de 84 de ani.

  Lista consilierilor locali ai Alianței pentru Beclean a fost făcută publică

  Primarul Nicolae Moldovan a făcut publică lista consilierilor locali pe care Alianța pentru Beclean îi propune pentru alegerile din data de 27...

  RAAL va reduce timpul de lucru al angajațiilor : 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program.

  Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu managerul RAAL SA, Paul Ilieș, discuția dintre cei doi vizând problema disponibilizării a sute...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -