Acasă Politica Politica Locala Senatorul PNL Cristian Florian vrea servicii on line pentru trezorerii

Senatorul PNL Cristian Florian vrea servicii on line pentru trezorerii

0

În România anului 2015, a unei Românii care se poate lăuda cu una din cele mai mari viteze de lucru pe internet, instituţia numită TREZORERIE, instituţie importantă a statului român, oferă încă servicii la nivelul secolului trecut. Practic, Trezoreria nu e capabilă la această oră să ofere clienţilor, fie persoane juridice, fie primării sau alte instituţii ale statutului, servicii online, ceea ce îngreunează activitatea acestor structuri.

Cele mai bune exemple în acest sens sunt primăriile, instituţii care lucrează în mod curent cu Trezoreria Statului şi care, ori de cîte ori trebuie să facă diferite operaţiuni, sunt obligate să îşi trimită contabilul sau un delegat în oraşul unde îşi are sediul Trezoreria, deşi, de multe ori e vorba de un simplu extras de cont. Sunt primării şi la 30-40 de kilometri distanță de oraşul în care îşi are sediul Trezoreria, iar două sau trei drumuri pe săptămână, adică câteva sute de kilometri dus-întors în fiecare lună, fac ca bugetul respectivei primării să fie viciat de sume importante de bani pentru consumul mare de carburanţi, la care se adaugă şi suplinirea respectivului funcţionar care este nevoit să absenteze o zi întreagă pentru un serviciu care ar putea fi rezolvat doar cu un singur click.

Domnule Prim-ministru Dacian Cioloş, doamnă Ministru al Finanțelor Publice Anca Dragu, sunt sigur că implementarea unui serviciu electronic de plăţi, verificări ale conturilor dar şi alte operaţiuni financiar-contabile online ar rezolva toate aceste lipsuri. Ştiu că derularea unui asemenea proiect nu va fi deloc uşoară şi nici ieftină, dar, dacă am calcula banii publici cheltuiți pe combustibil de miile de primării şi instituții publice pentru a asigura transportul la sediile Trezoreriei în vederea efectuării unor operaţiuni bancare, cred că ajungem cu toţii la concluzia că este un efort ce trebuie făcut de Guvern în vederea soluţionării acestei probleme.

Exit mobile version