Acasă Politica Politica Locala SENATORUL LIBERAL DORIN DOBRA VREA SĂ MODIFICE LEGEA 215

SENATORUL LIBERAL DORIN DOBRA VREA SĂ MODIFICE LEGEA 215

0

Senatorul liberal Dorin Dobra a anunţat astăzi că vrea să modifice legea administraţiei publice locale. Amendamentul senatorului PNL vizează inserarea în lege a unui enunţ care să permită primăriilor să poată finanţa repararea monumentelor istorice aflate pe teritoriul acestor UAT-uri. Monumentele istorice care fac parte din patrimoniul naţional dar care au ajuns în diferite stări de degradare,ar putea fi salvate, dacă Senatul va aproba un amendament la Legea 215 din 2001, propus de senatorul liberal bistriţean, Dorin Dobra.

„Să existe posibilitatea ca autorităţiile publice locale să intervină în aceste obiective de patrimoniu atunci când consideră că e de cuviinţă, atunci când, printr-o decizie a Consiliului Local, ulterioară cererii venite din partea proprietarului, existau sume prevăzute sau disponibile în buget, pentru a rezolva astfel de repere”, susţine Dobra.

Dorin Dobra a ţinut să menţioneze că senatorul  PSD, Ioan Deneş, se opune acestei legi.

„Aş vrea să-l întrebaţi dumneavoastră pe domnul Ioan Deneş de ce se opune, în calitate de secretar al Comisiei de administraţie din Senat, rămânând cu atât mai mirat cu cât ştiu că fratele domniei sale ar fi putut să-i spună că această iniţiativă e de bun augur”, a precizat Dobra, menţionând că primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, şi-a exprimat o opinie favorabilă pe această temă, inclusiv în scris.

 

 

Reamintim faptul că în condiţiile în care pereţii bisericii din Jelna  stau să cadă, un istoric maghiar a descoprit pictura care reprezintă fragmente dintr-o copie a capodoperei „Navicella” a lui Giotto. O alta copie exista la Vatican. Originalul a fost realizat în mozaic între 1305 si 1313 de pictorul şi arhitectul Giotto di Bondone pentru basilica Sfântul Petru din Roma. Capodopera de 13 metri lungime îl ilustra pe Iisus mergând pe apă. Ea a fost distrusă în secolul al 17-lea.

Exit mobile version