Șeful SPP, acuzat de crimă: „A împușcat un om în cap!”

Must Read

SĂSĂRM: Drumul Național 17D este blocat ca urmare a unui accident rutier

Drumul Național 17D este blocat, în localitatea Săsarm, km 6+900, ca urmare a unui accident rutier care a avut...

A doua mașină cuprinsă de flăcări astăzi: de data asta în parcarea de la Dedeman

Un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Bistrița a intervenit în Bistrița pe strada Sigmirului la un incendiu izbucnit...

SCANDALUL BIG BROTHER AJUNGE IN PARLAMENT: SRI, STĂPÂN PESTE 250 DE BAZE DE DATE

Scandalul amorsat de fostul președinte al CNAS, chirurgul Lucian Duță, ajunge în parlament, după ce medicul a înaintat adrese...

Acuzații extrem de grave la adresa șefului SPP, Lucian Pahonțu, au fost lansate în aseară la Antena 3. Un subordonat al acestuia, filmat în umbră, a declarat că Pahonțu a participat la o partidă de vânătoare, în urma căreia un om a murit împușcat în cap. Ancheta l-a ocolit până acum pe Pahonțu, susține acuzatorul.

Angajatul SPP dă de înțeles că i s-a cerut să servească procurorilor o variantă care îl protejează pe Pahonțu și ascunde adevărul. Avându-l șef, angajatul SPP spune că trăiește de patru ani cu presiunea acestei situații și a ajuns să se teamă pentru viața sa.

A decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

Incidentul cu pricina ar fi avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători, dar și oameni din SPP. Inclusiv Lucian Pahonțu și un subordonat al său.

Acuzatorul susține că ancheta l-ar fi ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP, că sunt zeci de oameni care știu adevărul și că expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite.

Martorul Antenei 3 declară că a fost printre cei verificați. Analizele au stabilit că nu avea praf de pușcă pe haine. El a afirmat că trăiește de ani buni cu greutatea morții unui prieten pe conștiință, acoperindu-l pe șeful său din SPP.

De ce nu a spus adevărul până acum? Pentru că i-a fost frică, spune acesta. Ce îl determină acum să spună cum au stat lucrurile? “Teama de exterminare fizică”, susține el.

Bianca Nae, jurnalist de investigație al Antena 3, cea care i-a luat interviul angajatului SPP: „Justiția, ancheta desfășurată până acum, nu l-a convins că se dorește aflarea adevărului. Cercetările trenează de mai bine de patru ani, nu avem un autor și acum este chiar el indicat ca suspect. A și spus că se teme să nu fie scos țap ispășitor. Practic, dumnealui este martorul cheie, care a asistat direct la tot acest incident. A stat lângă cadavru până în ultimul moment. Cutremurător, cu atât mai mult cu cât cel împușcat îi era prieten de 12 ani”.

UPDATE – Și mai multe semne de întrebare

SPP a reacționat prompt, confirmând că există dosar de cercetare la Parchet. ”În cauză au fost efectuate numeroase expertize judiciare precum și alte investigații. Vinovățiile sunt stabilite de către procurori. Generalul Lucian Pahonțu a fost audiat de către procurori pentru stabilirea adevărului în cazul expus, iar calitatea sa în acest dosar este de martor”, a anunțat SPP la ora 23.00.

Sunt mai multe semne de întrebare. De ce SPP nu a comunicat public despre acest caz decât după ce martorul a ales una din televiziuni să vorbească? Este adevărat că persoana împușcată era patronul unui restaurant sau hotel unde Traian Băsescu obișnuia să își petreacă revelioanele și evenimentele importante din viața sa? Este adevărat că victima a fost împușcată la vânătoare de iepuri cu un glonț de mare calibru când e știut că la vânătoarea de iepuri se folosesc alice?

Sunt multe alte întrebări care așteaptă răspuns și, cu siguranță, acesta este unul dintre subiectele ce vor ține capul de afiș al acestei veri fierbinți.

http://www.cotidianul.ro/seful-spp-acuzat-de-crima-a-impuscat-un-om-in-cap-285693/

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

SĂSĂRM: Drumul Național 17D este blocat ca urmare a unui accident rutier

Drumul Național 17D este blocat, în localitatea Săsarm, km 6+900, ca urmare a unui accident rutier care a avut...

A doua mașină cuprinsă de flăcări astăzi: de data asta în parcarea de la Dedeman

Un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Bistrița a intervenit în Bistrița pe strada Sigmirului la un incendiu izbucnit la un autoturism. Nu sunt...

SCANDALUL BIG BROTHER AJUNGE IN PARLAMENT: SRI, STĂPÂN PESTE 250 DE BAZE DE DATE

Scandalul amorsat de fostul președinte al CNAS, chirurgul Lucian Duță, ajunge în parlament, după ce medicul a înaintat adrese oficiale către președinții celor două...

O mașină a luat foc lângă Piața Decebal

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița a intervenit la un incendiu izbucnit la un autoturism in municipiul Bistrița, zona hotelului...

”Pentru PSD nu contează cine va fi președinte al PNL”, spune Radu Moldovan.  Moldovan confirmă  însă relația bună din punct de vedere instituțional cu...

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a vorbit într-un interviu pentru www.propolitica.ro și Info Bistrița despre cum se văd din PSD alegerile din PNL, dar...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -