Acasă Politica Politica Locala Șefia viitorului partid USRPlus va fi disputată între deputatul Lorant Sas și...

Șefia viitorului partid USRPlus va fi disputată între deputatul Lorant Sas și Călin Stan. Unul este lider Plus, celălalt este președinte USR. Ar putea apărea și alți candidați

0

Cu fuziunea dintre USR și Plus pe ultima sută de metri, liderii celor două formațiuni politice de la nivel județean, deputatul Lorant Sas-PLUS, respectiv viceprimarul Bistriței Călin Stan, președinte al USR BN. Primul care și-a anunțat candidatura a fost deputatul Lorant Sas, el fiind urmat de Călin Stan, asta în noua sa calitate de președinte al USR.

CĂLIN STAN: ” Nu ştim exact cum va fi fuziunea, în funcţie de documentele care vin de la Judecătorie, mai mult ca sigur va fi anul acesta.  O conferinţă judeţeană de alegeri ar putea avea loc în luna iulie, estimez. Poate candida orice membru al Alianţei, din USR sau PLUS. Da, voi candida pentru funcția de președinte”, a declarat Călin Stan.

l-am întrebat pe Lorant Sas care este situația partidului: ” Uniunea dintre USR și Plus funcționează în baza unui protocol de fuziune, fuziune care ar trebui să se materializeze într-o singură formațiune politică la finele lui februarie, începutul lunii martie. Vom trece pe statutul USR, iar în decurs de 120 de zile maximum trebuie să aibă loc congresul național, așadar în termen de 60 de zile suntem obligați să organizăm alegerile la nivel județean”.

Așa cum era de așteptat, dată fiind și noua sa condiție de deputat, adică de cel care va fi foarte aproape de liderii partidului, indiferent cine vor fi aceștia, Lorant Sas își anunță intenția de-a candida pentru funcția de președinte al viitorului USR-Plus Bistrița-Năsăud: ” E nevoie de o reorganizare a partidului la toate nivelurile: municipiu, orașe dar și în cele 58 de comune.  Avem în față 3 ani în care trebuie să punem lucrurile la punct”, a conchis Lorant Sas.

CONTEXT:  USR B-N și-a ales în februarie o altă conducere, alături de preşedintele Călin Stan, în Biroul Judeţean fiind cooptaţi Nicolae Pavelean (consilier local Bistriţa), Călugăr Cristina (consilier local Budacu de Jos), Florina Ciui (consilier local Chiuza), Andrei Păvălean (consilier local Prundu Bârgăului), Lorand Toth (subprefect), Zaharia Rus (consilier local Lunca Ilvei), Valer Dumitru (consilier local Maieru), Paul Danci, Cornelia Boldiş (consilier local Rodna), Cristina Iurişniţi (fost deputat).

Exit mobile version