Acasă Politica Sedinta mare la PNL. Candidaturi importante gata sa fie anuntate. Ce alte...

Sedinta mare la PNL. Candidaturi importante gata sa fie anuntate. Ce alte surprize au liberalii

0
PNL se reuneste luni intr-o sedinta a Biroului Politic National. Pe ordinea de zi a sedintei exista cateva teme importante care vizeaza pregatirea pentru alegerile locale din vara acestui an.

Potrivit secretarului general al PNL Ilie Bolojan, luni vor fi stabiliti jumatate dintre candidatii PNL pentru primariile resedintelor de judet, urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie, cu fiecare sedinta a conducerii PNL sa fie validate noi si noi nume, iar in februarie lista sa fie completa.

Desi nu vor mai fi alesi prin vot direct, PNL vrea sa desemneze si candidati la sefia Consiliului Judetean. Acestia vor fi meniti sa traga lista de consilieri judeteni, propusi de liberali, cat mai sus in preferintele electoratului ca ulterior, in cazul unei majoritati PNL, sa fie alesi presedinti de CJ de catre membrii acestuia. Totodata acestia vor trebui sa faca echipa cu candidatul la primaria resedinta de judet, pentru ca potrivit lui Bolojan, este esentiala colaborarea dintre cei doi pentru dezvoltarea orasului si a judetului in cazul unei victorii.

Iata cativa dintre candidatii PNL care urmeaza sa fie validati luni. Majoritatea sunt primari in functie

Alba Iulia – Mircea Hava, primar

Arad – Gheorghe Falca, primar

Pitesti – Narcis Sofianu, consilier judeţean PNL, avocat

Bacau – Dragos Luchian, senator PNL

Cluj – Emil Boc, primar PNL

Iasi – Marius Bodea, seful aeroportului Iasi, ‘micul Iohannis’

Drobeta Turnu Severin – Daniel Carjan, viceprimar

Suceava – Ioan Balan, deputat PNL

Braila – Catalin Boboc, senator PNL

O alta dorinta a liderilor PNL care ar urma sa fie validata azi este ca o treime dintre candidatii liberali sa fie ‘oameni noi’, adica fie persoane care nu au mai fost implicate in politica pana acum, dar respectate in comunitatile lor, fie membri PNL sa fi fost in esalonul 2 sau 3 pana acum. Acestia ar urma sa fie pusi chiar pe locuri eligibile pentru a realiza innoirea clasei politice promisa societatii civile.

Exit mobile version