Acasă EVENIMENT Secțiile externe ale SJU Bistrița din strada Alba Iulia vor fi modernizate....

Secțiile externe ale SJU Bistrița din strada Alba Iulia vor fi modernizate. Contractul are o valoare de 7,5 milioane lei (1,6 milioane euro)

0


Lucrările care vor fi efectuate de asocierea dintre INST-NISTOR SRL (lider asociere) și KEN Business SRL se vor întinde pe durata a 20 de luni din care 2 proiectare și 18 execuție. În ceea ce privește lucrările care vor fi executate practic, ele vor urmări consolidarea, repararea și restaurarea elementelor de structură ale clădirilor, reabilitarea termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor, dar și refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea tâmplăriei interioare.

Contractul are o valoare de 7.5 milioane lei (1.6 milioane euro), din care 2% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud la cheltuielile eligibile. Sursa de finanțare: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR).

În secțiile externe ale SJU Bistrița de pe strada Alba Iulia, funcționează bolile infecțioase, dermatovenerologie, oncologie, recuperare medicină fizică, balneologie și un  laborator de radiologie. Valoarea investiției:  7.5 milioane lei (1.6 milioane euro). Contribuția Consiliului Județean la cheltuielile eligibile: 2%.

Radu Moldovan, prezent la semnarea contractului, a spus că, la baza unei comunități puternice, stau investițiile în sănătate: ” E vorba de  un proiect absolut necesar având în vedere că acolo funcționează 4 secții importante: boli infecțioase, dermatovenerologie, oncologie, recuperare medicină fizică, balneologie și Laboratorul de Radiologie. Practic, se va face o lucrare amplă de reabilitare termică integrală a clădirilor, dar și consolidarea, repararea și restaurarea tuturor elementelor de structură ale acestora.  Un proiect de modernizare care sper să fie gata cât mai repede, pentru a fi redus disconfortul oamenilor care au nevoie de serviciile medicale de acolo. Felicitări echipei de proiect, tuturor celor care au lucrat la atragerea acestor fonduri și spor la treabă celor ce vor realiza și monitoriza aceste lucrări!”.

 

Exit mobile version