Acasă Administratie Se înăspresc condițiile  pentru autorizarea construirii de locuințe mici în Bistrița ....

Se înăspresc condițiile  pentru autorizarea construirii de locuințe mici în Bistrița . Majoritatea PNL-USR-PLus pregătește un proiect de hotărâre în acest sens

0

”Bistrita are nevoie de o dezvoltare urbană echilibrata, fără “scurtături”, decizii discutabile, cu reglementări clare și transparente”, spune liberalul Cristian Munthiu

Comisia de Urbanism a Consiliului Local Bistrița a aprobat propunerea liberalului Cristian Munthiu prin  care, orice fel de documentație de urbanism cu probleme , să fie discutată și aprobată de comisia respective.

Munthiu mai spune că a  solicitat Executivului, să organizeze o întâlnire cu dezvoltatorii imobiliari din Bistrița, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind “Regimul locuințelor colective mici”: ” Deși lipsa unui PUG actualizat, îngreunează mult dezvoltarea urbană echilibrată a orașului, nu putem aștepta nepăsători câțiva ani, pana când acest nou document va fi elaborat. Ani de zile, comisia de Urbanism a avut un rol pur decorativ, deciziile fiind luate doar de către Primarul Crețu și echipa lui. Rezultatele se văd.

Cristian Munthiu: ” Vrem sa facem ordine în urbanismul local. Sunt multe disfuncționalități. Planul Urbanistic General este vechi, exista multe neclarități. Multe lucruri nu sunt reglementate și lasă loc la interpretări. Pana la finalizarea noului PUG, trebuie sa încercam sa facem lucrurile funcționale altfel riscam sa blocam orașul. Dea dementa exista un proiect de HCL care sa reglementeze regimul Locuințelor Colective Mici, proiect aflat in dezbatere publica. Aici dorim sa ne consultam cu toate părțile implicate, Dezvoltatori Imobiliari, ONG-URI, etc. Pentru a găsi cea mai buna soluție. De asemenea, dorim ca documentațiile de urbanism complexe sa fie discutate și in comisia de urbanism”.

Important de știut:  Consilierii majorității din Consiliul Municipal vor discuta și aproba într-o proximă ședință de consiliu local, Proiectul de hotărâre privind aprobarea condițiilor pentru autorizarea construirii de locuințe mici (3 până la 6 apartamente / pe suprafete de teren între 700 mp și 2000 mp), pe raza municipiului Bistriţa. Un proiect absolut necesar în contextul în care s-a construit deja prea mult în mod haotic, trezindu-ne cu blocuri de apartamente în mijlocul unor cartiere de case.

În acest context, consilierul USR-Plus, Nicolae Pavelean a propus în cadrul comisiei includerea cerinței ca persoanele fizice sau persoanele juridice care solicită autorizație de construire a locuințelor colective mici, să prezinte pe lângă celelalte documente necesare și un angajament de plantare a unui numar minim de “x” arbori, “x” reprezentând numărul egal cu numărul de apartamente construite“,

Conform proiectului respectiv, constructorii vor avea obligativitatea asigurării unui minim de 1 loc de parcare pentru fiecare apartament construit sau numărul maxim de apartamente în funcție de suprafața terenului.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version