Pro Politica

Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca,

La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi de dreapta, în care vă ceream alierea tuturora împotriva PSD-ului şi alegerea dintre voi a unui singur candidat al dreptei pentru a câştiga Primăria Bistriţa şi a învinge PSD-ul, m-aţi informat de iniţiativa dumneavoastră de „a face un sondaj în baza căruia să stabilim un candidat UNIC, în spatele căruia să se alinieze toți ceilalți candidați.”

Între timp, după cum aţi văzut şi dumneavoastră, la Bistriţa s-a format o alianţă a dreptei împotriva PSD-ului compusă din 3 partide: PNL, USR şi PLUS. În urma negocierilor dintre ei candidatul Ioan Turc a devenit candidatul comun al Alianţei PNL-USR-PLUS împotriva PSD-ului.

Acum, ca simplu cetăţean vă întreb: cu cine ar trebui să votez pentru a scăpa de PSD? Cu un candidat al unei alianţe compuse din trei partide, care au o structură şi un bazin electoral de câteva mii de voturi sau cu dumneavoastră? Unde sunt mai mari şansele şi e mai sigur ca votul meu să conteze şi să ducă la înfrângerea PSD-ului, cu ei sau cu dumneavoastră?

S-a făcut o alianţă între PNL, USR şi PLUS care este un mare pas pentru înfrângerea PSD-ului, dar fără implicarea dumneavoastră e posibil ca PSD să învingă la câteva voturi distanţă. Adică, candidatul Ioan Turc al alianţei PNL-USR-PLUS să fie pe locul 2 şi dumneavoastră pe locul 3.

Astfel, apar întrebările: vreţi sau nu vreţi să scăpăm de PSD? Veniţi la dialog cu alianţa anti-PSD acum formată pentru a găsi o formulă de împăcare sau ne lăsaţi în mâinile PSD-ului pentru ca dumneavoastră să vă vedeţi în continuare de cariera politică?

Acum poate o să ziceţi: „să se retragă Ioan Turc, că eu am sondaje care spun că eu sunt cel mai iubit şi dorit pentru funcţia de primar!” Presupunând că poate aveţi dreptate, credeţi că Ioan Turc, care pentru a fi candidat la Primăria Bistriţa, mai întâi, a convins un partid mare, PNL-ul, apoi a convins PLUS-ul şi în cele din urmă USR-ul, ar trebui să se retragă pentru sondajul dumneavoastră? Până la urmă, Ioan Turc a negociat, şi-a găsit aliaţi, şi acum ar trebui să renunţe la munca lui, la structurile PNL, USR şi PLUS doar pentru că dumneavoastră le arătaţi un posibil sondaj în care sunteţi „cel mai iubit dintre pământeni”?

De ce nu aţi reuşit dumneavoastră să faceţi alianţe, dacă sunteţi atât de bun şi de iubit ca să fiţi dumneavoastră pe locul 2 ca şanse şi nu pe 3? Şi dacă dumneavoastră sunteţi pe locul 3 ca şanse, e corect să fiţi egoist faţă de noi, bistriţenii de dreapta şi indirect să ajutaţi PSD-ul?

În cazul în care o să-mi răspundeţi, ca politician ce sunteţi, vă rog să nu mă luaţi cu texte demagogice şi populiste: „ce-şi doresc bistriţenii”, „voinţa cetăţeanului”, „vom analiza şi vom vedea” etc. pentru că şi noi, simplii cetăţeni, neştiutori în ale politicii ştim un lucru: fără unirea tuturor partidelor şi candidaţilor de dreapta, PSD-ul nu poate fi învins! PSD-ul este extrem de puternic şi pesediştii extrem de mulţi…

Prin urmare, sunteţi un om plin de virtuţi, de calităţi şi ar fi păcat să vă frângeţi cariera politică în orgoliul copilăresc de a fi primar şi a ieşi pe locul 3 la alegeri, atât de departe pentru a fi pe locul 2, dar atât de necesar pentru a învinge PSD-ul!

prof. Florin I. Bojor

Exit mobile version