Scrisoare deschisă a unui fost ministru: vom PIERI ca neam și țară în următorii ani.

Must Read

Deputatul Lorant Sas  și-a anunțat candidatura pentru președinția USR-Plus Bistrița-Năsăud. Alegerile ar putea avea loc în primăvară

Ales deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pe lista USR-Plus din redistribuiri, Lorant Sas se poate considera...

Zilele înghețate ale unui schior întârziat : În cei 3 ani de  (ne)funcționare, pârtia Cocoș a fost schiabilă vreo 30 de zile. O istorie...

Istoria pârtiei ”Cocoș” , asta pentru că așa se numește dealul pe care a fost amenajată, deși fostul ei...

BISTRIȚA : 24 ianuarie sărbătorit în condiții de distanțare fizică și fără Hora Unirii (II) : Mesajele parlamentarilor bistrițeni

Unirea Principatelor Române care a avut loc în urmă cu 162 de ani sub sceptrul domnitorului Alexandru Ioan Cuza...

Scrisoare deschisă a unui fost ministru: Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii livrate de străini, vom PIERI ca neam și țară în următorii ani.

Fostul ministru al Economiei, Ilie Șerbănescu, a scris un text adresat tuturor românilor, în care explică unde se duc banii cetățenilor în fiecare lună. Scrisoarea a apărut pe rețelele de socializare.
Acesta cere românilor să facă tot posibilul pentru a se asigura că statul român reia controlul asupra serviciilor publice și a economiei.

“Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile. Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra serviciilor publice și asupra întregii economii!Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie să fie în mîna românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce în ce mai mari ! Dumnezeu să ne lumineze mintea! În caz contrar vom trage apa la București și vom face plata la Paris, ca și pînă acum!

Iată textul intergral:

Dragii mei concetățeni, sînt și  eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit  oraș Bucuresti. Aici m-am născut,  mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am  muncit pînă cînd am ieșit  la pensie.

Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea  socialismului și 20 pentru  dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am  sperat mult mai mult. Acum sînt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am  pricopsit. Îmi petrec anii  chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată  facturilor.

Știți și dumneavoatra, poate mai bine ca mine, că  viața de bucureștean te  obligă la folosirea unor  servicii și facilitate  publice indispensabile  cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv,  internet, telefon și  cîte altele. Tot uitindu-mă prin facturi am observant un  lucru pe care aș vrea  să vi-l împărtășesc și dumneavoastră.

Și anume  că eu, ca și  dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova  care e o  companie frantuzească dar îmi vinde apă românească  pentru că, cu siguranță, nu  o aduce din Franța.  Deci eu, atunci cînd fac duș sau  cînd îmi fac un ceai, îl  fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în  Franța.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană  numită Enel. Deci, cum am  aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se  scurg în Italia.  Sînt  convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.

Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez),  firmă tot franțuzească  ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar  banii noștri pleacă  la Paris să se integreze în UE.

Telefonul, indifferent  că-l plătesc la  Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura  să zic ceva la  telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani  către zări străine.

Cablul  TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. Ăștia, mărturisesc că nu știu de  unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan  Teszary, locuiește la  Budapesta și nu știe nici el dacă mai e român sau european.

Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor,  m-am integrat și cu mașina  în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO  românesc.Ferească Dumnezeu  de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt  sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum  plătesc dobânzi grele și  comisioane către bănci străine fiindcă în București, în afară de CEC, nu mai e  nici o bancă românească. Deci ne integrăm cu succes și  în sistemul financiar  European, cu portofel cu tot.

Dacă umplem coșul cu merinde  la supermarket,  pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii  peste mări și țări  fiindcă marfa e aproape 90% de  import.

Deci cam astea sunt urmările politicii de privatizare a  celor care au condus  țara în ultimii 24 de ani.   Am fost predați la  pachet, pe post  de  consumatori captivi, unor companii străine care ne  calculează prețurile în  euro, deși noi suntem plătiți în lei!  Pe facturi  prețurile cresc fără să ne  întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare din  aceste companii de  utilități.

Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară?  Dar  să știți că situația  asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește  în toate marile orașe  din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii  românilor se scurg în afară țării.  Pagubele sînt uriașe! […]

Nu mai vorbesc de recordul de a  crește datoria publica  la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, deși nu ne-au întrebat pe  noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie  siguri că e datoria  noastră, a poporului și că noi o vom plăti… noi și  nepoții noștri!

Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara  vom lasă noi moștenire  copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de  pe acum să-și facă o  situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4  milioane de tineri  români muncesc în străinătate și din generațiile care  se ridică mai toți vor să  plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți  găsești un loc de muncă în țara ta.

Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de  muncă ! Fără producție  autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea  livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în câțiva ani de zile.

Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra  serviciilor publice și asupra întregii economii!

Serviciile publice sunt afaceri cu clienți captivi.  Ele  trebuie să fie în mâna  românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu  prețuri din ce în ce mai mari!

Dumnezeu să ne lumineze mintea!  În caz contrar vom trage apa la București și vom face  plata la Paris,ca și pînă  acum!

Fă un bine țării tale! Citește și dă mai departe!

Cu drag,  Ilie  Serbanescu

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Deputatul Lorant Sas  și-a anunțat candidatura pentru președinția USR-Plus Bistrița-Năsăud. Alegerile ar putea avea loc în primăvară

Ales deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pe lista USR-Plus din redistribuiri, Lorant Sas se poate considera...

Zilele înghețate ale unui schior întârziat : În cei 3 ani de  (ne)funcționare, pârtia Cocoș a fost schiabilă vreo 30 de zile. O istorie...

Istoria pârtiei ”Cocoș” , asta pentru că așa se numește dealul pe care a fost amenajată, deși fostul ei simbol e ”struțul” cetății Bistrița,...

BISTRIȚA : 24 ianuarie sărbătorit în condiții de distanțare fizică și fără Hora Unirii (II) : Mesajele parlamentarilor bistrițeni

Unirea Principatelor Române care a avut loc în urmă cu 162 de ani sub sceptrul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorită şi la...

BISTRIȚA : 24 ianuarie sărbătorit în condiții de distanțare fizică și fără Hora Unirii (I)

Unirea Principatelor Române care a avut loc în urmă cu 162 de ani sub sceptrul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorită şi la...

COVID 19: Doar 18 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 3698 de persoane

Un număr de 18 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 24 ianuarie, de la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -