Acasă Administratie SCRISOARE DESCHISĂ A SOCIETĂŢII CIVILE

SCRISOARE DESCHISĂ A SOCIETĂŢII CIVILE

0

Astfel a răspuns Consiliul Județean Bistrița- Năsăud când am întrebat: „Unde sunt fundamentările pentru Buget?” Răspuns: „Trebuia să faceți o cerere scrisă”- Administrator Florin Moldovan.
Iată în continuare, textul adreselor depuse ulterior Dezbaterii Publice pentru Buget.
“O societate democrată are ca principal motor societatea civilă. Aceasta (nb- societatea civilă), trebuie să aibă acces la informații din interiorul administrației publice, drept prevăzut și de legiuitor ( Legea 544 din 2001, Art.3.: “Asigurarea de către autoritățile şi instituțiile publice a accesului la informațiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relații publice sau al persoanei desemnate în acest scop.”
În acest sens, vă solicităm să publicați pe site-ul Consiliului Județean Bistrița- Năsăud/ Primăriei Municipiului Bistrița, fundamentarea veniturilor și cheltuielilor pe capitole pentru anul 2016. Aceste informații trebuie să cuprindă justificarea cererilor de finanțare ale instituțiilor din subordine, precum și a Consiliului Județean Bistrița- Năsăud/ Primăriei Municipiului Bistrița. Informațiile trebuie să răspundă la întrebările: de unde vin banii (care sunt sursele de finanțare)?, de ce?, pentru ce? și cât costă? fiecare investiție/ cheltuială din banii contribuabililor.
Vă solicităm ca aceasta (nb.-publicarea pe site) să devină o practică permanentă în relația Consiliului Județean Bistrița- Năsăud/ Primăriei Municipiului Bistrița cu societatea civilă bistrițeană pentru bugetele viitoare, precum și pentru toate celelalte proiecte/ investiții pe care le au/ vor avea în derulare.”

Ce împiedică administrația publică să ne informeze conform legii, despre banii noștri?

PS Semnează membrii activi ai Societății Civile Bistrițene: Prof. Bojor Florin, Prof.Cămăraș Tiberius, Ing. Chiș Gabriel, Mediator Cîtu Răzvan. Acest demers este susținut și de d-nul Panti Adrian- Dorin.
Solicitarea a fost depusă la Registratura celor două instituții publice : Consiliul Județean Bistrița- Năsăud/ nr. Document 865/ 3 din 18.01.2016 și Primăria Municipiului Bistrița/ Serviciul Relații Publice- nr. inreg. 4997 din 18.01.2016.

Exit mobile version