Acasă EVENIMENT SCANDALUL LA SÎNGEORZ BĂI continuă: Oierii au luat cu asalt primăria oraşului

SCANDALUL LA SÎNGEORZ BĂI continuă: Oierii au luat cu asalt primăria oraşului

1

Peste 200 de oieri din zona oraşului Sîngeorz Băi au luat astăzi cu asalt primăria, la faţa locului fiind deplasate şi importante forţe de ordine. La protest, fermierii au venit cu mai multe duzini de oi şi i-au cerut primarului Traian Ogâgău să îşi dea demisia. Obiectul scandalului dintre oieri şi Traian Ogâgău este reprezentat de refuzul edilului din oraşul-staţiune de-a semna adeverinţele  necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

Scandalul  care a debutat în urmă cu două luni, a reînceput astăzi, la ora 10:00, chiar în faţa primăriei oraşului staţiune, acolo unde, peste 200 de crescători de oi au venit să manifeste contra primarului Traian Ogâgău. Oierii îl acuză pe edilul din Sîngeorrz Băi că refuză sistematic să le semneze adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Faptul că oierii au luat, practic, cu asalt, primăria, este o acţiune disperată a acestor oameni , care spune că riscă să rămână fără banii de la APIA cu ajutorul cărora cresc mii de oi. Aşa cum era de aşteptat, la faţa locului au fost deplasate importante forţe de ordine. Deşi, primarul Traian Ogâgău, a coborât întren protestatari, gestul său fiind taxat prin huiduieli din partea ciobanilor, care i-au cerut şi demisia.

 

În momentul în care oierii au încercat să rupă barajul jandarmilor, aceştia l-au luat pe sus pe Traian Ogâgău şi l-au pus la adăpost în sediul primăriei.

 

În acest context , poziţia primarului Traian Ogâgău rămâne cât se poate de clară şi obiectivă. El le cere oierilor să lucreze, în continuare, cu primăria în baza unui contract de concesiune semnat cu o formă asociativă a celor peste 200 de crescători de oi şi capre din zonă. Ogâgău recunoaşte că oamenii au dreptate, dar că nimeni nu îşi permite să se joace cu fondurile europene: Oierii trebuie să înţeleagă că pentru spirijinul cuplat care vine de la APIA, au şi obligaţii, nu numai drepturi.

Mitingul de protest al oierilor a fost aprobat să se desfăşoare astăzi, 7 aprilie, între orele 10:00 şi 13:00, aceştia ameninţând cor continua să se manifeste, intenţionând să blocheze DN 17.

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Exit mobile version