Acasă EVENIMENT SCANDAL URIAŞ ÎN PRIMĂRIA SG. BĂI: Oieri contra Traian Ogâgău. A...

SCANDAL URIAŞ ÎN PRIMĂRIA SG. BĂI: Oieri contra Traian Ogâgău. A INTERVENIT POLIŢIA

0

Tensiunile dintre cei peste 100 de oieri din zona Sângeorz Băi şi primarul Traian Ogâgău au atins ieri punctul culminant. O parte din fermieri  au ajuns la Ogâgău în birou şi l-au agresat fizic, fiind în prealabil agresaţi verbal.  Adunarea Generală a Crescătorilor de Ovine şi Caprine îi cere primarului Ogâgău să respecte înţelegerile făcute şi să semneze adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Poliţia a fost nevoită să intervină şi să potolească spiritele. Traian Ogâgău refuză în continuare să semneze respectivele adeverinţe.

 

Scandal de proporţii ieri după-amiază în biroul primarului oraşului Sîngeorz Băi, primarul Traian Ogâgău fiind sechestrat câteva ore de către o parte din oierii cu care edilul oraşului staţiune a intrat în conflict. Motivul este unul cât se poate de pragmatic: că primarul Traian Ogâgău refuză să elibereze adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

În acest context , poziţia primarului Traian Ogâgău este cât se poate de clară şi obiectivă. El le cere oierilor să lucreze, în continuare, cu primăria în baza unui contract de concesiune semnat cu o formă asociativă a celor peste 200 de crescători de oi şi capre din zonă. Ogâgău recunoaşte că oamenii au dreptate, dar că nimeni nu îşi permite să se joace cu fondurile europene: Oierii trebuie să înţeleagă că pentru spirijinul cuplat care vine de la APIA, au şi obligaţii, nu numai drepturi.

 

În momentul intervenţiei poliţiei, oierii îi cer primarului Traian Ogâgău să le spună official că refuză le semneze respectivele adeverinţe.

 

Contactat telefonic, primarul Traian Ogâgău spune că le-a făcut oierilor plîngere penală la poliţia oraşului Sîngeorz Băi. Cu toate acestea, membrii Asociaţiei  Crescătorilor de Ovine şi Caprine spun că vineri, 7 aprilie, vor organiza un miting de protest în faţa primăriei.

CITEŞTE ŞI: RĂZMERIŢA OIERILOR DIN SÎNGEORZ BĂI sau cine ia banii din SPRIJINUL CUPLAT PE 2017

RĂZMERIŢA OIERILOR DIN SÎNGEORZ BĂI sau cine ia banii din SPRIJINUL CUPLAT PE 2017

Exit mobile version