Acasă EVENIMENT Scandal politic pe LDP SA. Liberalii vorbesc de pierderi uriaşe şi insolvenţă,...

Scandal politic pe LDP SA. Liberalii vorbesc de pierderi uriaşe şi insolvenţă, PSD neagă, în timp ce Vieriu ar fi pe picior de plecare!!!

2

SC LDP SA, firma Consiliului Judeţean şi care, are ca principal obiect de activitate, construcţii şi reparaţii de drumuri şi poduri a devenit obiect de scandal politic între PSD şi PNL la Consiliul Judeţean. Contextual, liberalul Ovidiu Florean, a vorbit  în cadrul unei întâlniri cu presa la sediul acestei formaţiuni politice despre faptul că, pierderile pe le înregistrează SC LDP SA sunt uriaşe, fiind vorba de numai puţin de 2,6 milioane de lei . Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean BN, Bogdan Ivan a confirmat faptul că firma a fost supusă unui audit şi care a descoperit mai multe nereguli în ceea ce priveşte mai multe înregistrări contabile, dar că o parte din nereguli fiind rezolvate. La ora actuală, există informaţii care susţin faptul că Mircea Andrei Vieriu, directorul general al LDP SA, ar fi pe picior de plecare, deşi ocupă această funcţie de doar un an de zile.

 

Ovidiu Florean: „ M-am pus în postura managerului de acolo, având expertiză managerială de 20 de ani, dar aşa o contra-performanţă, zău că nu am mai văzut. 2,6 milioane de lei e o sumă ”, spune Florean. Florean a mai apreciat faptul că SC LDP SA ar fi la un pas de insolvenţă.

 

În opinia consilierului judeţean PNL există două variante care ar putea „explica” pierderea uriaşă: „ Eu cred că fie este vorba de o pierdere premeditată, dorită de anumite grupuri de  interese şi care şi-au propus privatizarea LDP pe trei lei sau chiar falimentarea acestei firme sau e chiar vorba de incompetenţă crasă, ceea ce e tot o chestiune penală, schimbându-se doar încadrarea juridică”, susţine Florean.

Liberalul explică că s-a ajuns în această situaţie, dat fiind modul în care se fac angajările în aceste structuri aflate în subordinea Consiliului Judeţean: „ Toată conducerea de la LDP SA a fost numită pe bază de rubedenii sau de obedienţă. Eu cred că se impune intervenţia instituţiilor abilitate”, mai spune consilierul judeţean.

 

Ce spune Consiliul Judeţean?

 

Prezent într-o emisiune la Radio Balada, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Bogdan Ivan, membru în Consiliul de Administraţie al SC LDP SA, a spus următoarele: „ La SC LDP SA, al cărui unic acţionar este Consiliul Judeţean, a existat un audit care a verificat situaţia economico-financiară a firmei, auditarea fiind începută încă din 2017. Auditul a constatat nereguli în ceea ce priveşte mai multe înregistrări contabile, auditorul recomandând îndreptarea respectivelor nereguli. Cred că, domnul Ovidiu Florean face nişte confuzii: LDP SA a luat o linie de credit de 5 milioane de lei, din acest credit fiind folosite 1,4 milioane de lei, existând acum o diferenţă de 3,6 milioane de lei. Eu cred că domnul consilier judeţean Florean nu ştie să facă distincţie între o linie de credit şi pierderi. Oricum, vorbim despre chestiuni confidenţiale”, a spus Bogdan Ivan.

 

El a mai explicat că la ora actulă, activitatea şi performanţele SC LDP SA sunt analizate „la sânge”: „ Analiza vizează şi managementul acestei companii şi care îi sunt perspectivele în viitor. Vă mai pot spune că o parte din sumele de bani au fost recuperate, în timp ce alte facturi au fost înregistrate corect în contabilitate”.

 

Cine doreşte terenurile LDP-ului?

Este o altă întrebare retorică pe care a adresat-o Ovidiu Florean: „ LDP are suprafeţe de teren care pot deveni zone de investiţii pe imobiliare şi sedii care pot fi închiriate, staţii de asfalt şi betoane, utilaje. Aşadar, ce interese există în acest moment asupra LDP?”.

 

Andrei Vieriu este șef doar de un an de zile… Acum vrea să plece?

 

Mircea Andrei Vieriu, ginerele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a fost numit director general al LDP SA, interimar şi, mai pe urmă director general după ce a dat concurs. El a  este angajat la LDP SA din ianuarie 2015, ocupând funcţia de director tehnic. Aproximativ două luni mai târziu a devenit şi membru al Consiliului de Administraţie al firmei el luând locul lui Andrei Rusu, care se pensionase în luna februarie. Inginer constructor de meserie, Mircea Andrei Vieriu a fost angajat, în perioada iunie 2009 – februarie 2013, la una din firmele binecunoscute din Bistriţa-Năsăud – SC CML.RO, ca şef punct de lucru. Din februarie 2013 şi până la venirea sa în LDP SA, Mircea Andrei Vieriu a fost angajatul unei firme din Aleşd, judeţul Bihor – H&H Gebruder Haider SRL – ce aparţine unui cetăţean austriac, HubertHaider. Funcţia deţinută de Vieru, potrivit CV-ului său a fost cea de „manager pe România”.

Lucian Cherecheş a demisionat din funcţie, optând pentru domeniul privat. Acesta a lucrat la LDP din 1 octombrie 1997, debutând ca economist, ocupând ulterior funcţia de şef Serviciu financiar, din 2009 fiind, intercalat, director economic şi director general.

 

Surse neoficiale susţin faptul că Andrei Vieriu ar fi pe picior de plecare, existând varianta ca acesta să părăsească firma începând cu data de 1 iunie a.c.

 

Consiliul de administraţie al SC LDP SA:

Vieriu Andrei, Breşfelean Ciprian Radu, Plăian Pavel, Tompa Ionel şi Ivan Bogdan Gruia

 

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa facem o precizare la acest articol pentru o buna informare a cititorilor. Domnul Ionel Tompa nu face parte din CA LDP SA.

  2. Vai de SULA voastra cu tot LEPEDEUU (LDP) vost cu tot. Am atras atentia de doi ani in repetate randuri asupra unui aspect. Va dau doar doua exemple, desi situatia este valabila pt. tot judetul. In curba la Chirales cum treci podul peste paraul Lechinta, si in fata bisericii din Sirioara tot in curba , stau mototolite in santuri parapetii de protectie loviti in urma accidentelor. Zona este periculoasa pt. habarnistii de la volan, in schimb nimeni nu are de gand sa intervina acolo. Sa va fie de amar ! Sa va fie RUSINE, incapabililor !

Comments are closed.

Exit mobile version