sâmbătă, august 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Scandal politic pe ADI Turism: Deputatul Cristina Iurișniți cere demisia lui Răzvan Cerceja. Vezi ce răspuns dă acesta

  Must Read

  Deputatul Cristina Iurișniți, candidat USR la fotoliul de președinte al Consiliului Județean, dă un prim atac de precampanie electorală, vizată fiind Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Turism în județul Bistrița-Năsăud”. Mai mult, Iurișniți susține că această ADI cheltuie sume importante din banul public : 1.000.000 de lei fără a avea o activități consistente și cu impact la nivel de activitate turistică.

  Contactat telefonic, directorul ADI Turism, Răzvan Cerceja, a spus că dorește să îi adreseze o singură întrebare deputatului Cristina Iurișniți: ” Doamnă deputat: vă rog să îmi spuneți o singură inițiativă a dumneavoastră în ceea ce privește ajutorarea activității de turism în județul nostru? ”.

  Deputat Cristina Iurișniți: Elvetia trăiește  din turism! Noi de ce nu reușim să punem la punct infrastructura rutieră și hotelieră din turismul românesc? De ce nu susținem prin invatământul profesional dual formarea tinerilor în această industrie, inclusiv prin fondurile europene care vin acum de la Bruxelles?

              Deși nu are nici la această oră măcar un site oficial de internet, ca sursă publică de informații care să promoveze turismul în județ, Bistrița-Năsăud nu stă în schimb deloc rău la capitolul bani investiți (vorba vine!) în acest sens. Totul datorită încă unei instituții controlate cu dibăcie de către liderii PSD județeni și aliații lor, specializată în cheltuirea – cu rost sau fără rost, dar la valori considerabile – a banilor publici: Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Turism în județul Bistrița-Năsăud”.

              Am cerut informatii oficiale în calitate de parlamentar de Bistrita Nasaud pentru a înțelege unde se duc banii județului  alocați turismului prin ADI Turism. Din succintul raport financiar emis de către Consiliul județean, în urma solicitării Biroului parlamentar USR din Bistrița-Năsăud, cu privire la principalele proiecte și activități derulate de către ADI Turism, se poate remarca „mâna largă” de care a dat dovadă administrația publică PSD  începând cu anul 2019: peste 1.000.000 de lei plătiți din bugetul public al județului pentru un număr de doar 6 (!) proiecte/ activități.

              Ca o dovadă de „generozitate” a celor care admnistrează banii publici ai județului sar în ochi, spre exemplu „serviciile de creație (design grafic) în vederea realizării constructului de brand al județului Bistrița-Năsăud care conține designul logo-ului în versiunile color, bicolor și monocrom și manual de identitate vizuală”. În schimbul acestui logo, bugetul județean a fost ușurat de suma de 117.215 lei, adică aproximativ 25.000 de euro (valoare comparabilă cu cea a unei locuințe în municipiul reședință de județ!).

              Recordul de cheltuială îl dețin „serviciile de consultanță pentru elaborarea unui studiu privind conceptul și viabilitatea economică a parcului de distracții Dracula Park”, cu nu mai puțin de 200.000 de lei, adică peste 40.000 de euro, bani plătiți de asemenea în 2019.

              Nici la capitolul „filme” mai marii județului nu s-au zgârcit. Peste 145.000 de lei (adică circa 30.000 de euro) au fost achitați pentru realizarea unui film de prezentare și promovare a județului Bistrița-Năsăud.

              Pe lângă toate acestea, costurile de 119.000 de lei ale unui grup statuar la Piatra Fântânele par a fi deja ceva „firesc”!

              Suntem curioși să vedem sub ce formă se vor întoarce „pomenile” făcute și de acest ADI al județului Bistrița-Năsăud din bani publici, către diverși prestatori, pe sume exorbitante cu dedicație si greu de justificat!

              Cât turism face de fapt această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară se poate convinge oricine este interesat să caute informații despre oferta în domeniu a județului, pe care instituția ar trebui să îl promoveze și susțină. Nu vă mai străduiți să găsiți website-uri pe internet, căci răspunsul îl aveți aici, din partea administratorului public al Consiliului județean, cel care patronează „generoasa” instituție: „vă informăm că nu există un site oficial privind promovarea turismului în județul Bistrița-Năsăud” (!).

              Pentru așa răspuns, cer public demisia responsabililor pentru rezultatul Zero promovare oficială a turismului județean în mediul online! Pentru managementul defectuos, cer demisia conducerii ADI Turism!

              Competența și politica pentru cetățeni sunt prioritățile schimbării în bine a județului!

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Ioan Turc caută și găsește soluții pentru problema grădinițelor din Bistrița. El vrea transformarea Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal într-un complex modern...

  Candidatul PNL la primăria Bistrița, Ioan Turc vorbește într-o postare pe pagina sa de socializare de lipsa infrastructurii pentru învățământul...

  Președintele și locțiitorul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.6 Bistrița-Năsăud au fost desemnați astăzi: Liliana Tertiș și Mirela Mândru

  Președintele și locțiitorul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.6 Bistrița-Năsăud au fost desemnați astăzi. Președinte...

  VIDEO- Drumul Județean 172 G : Satu Nou-Cușma va fi modernizat

  Începe și modernizarea porțiunii din Satu Nou- Cușma , astfel zona turistică ce duce spre Dealul Negru va fi complet legată...

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud, numărul celor decedați ajungând la 74. 14 cazuri noi au fost confirmate astăzi

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 941 de cazuri...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -