Acasă Administratie Scandal politic în comuna Târlișua pe tema taxei de salubritate. Subvenția acordată...

Scandal politic în comuna Târlișua pe tema taxei de salubritate. Subvenția acordată în ultimii ani de primărie a fost tăiată de consilierii locali PNL și PSD, cetățenii urmând să plătească lunar suma întreagă de 6,5 lei de persoană

0

Scandal politic în consiliul local al comunei Târlișua pe tema taxei de salubritate pe care o plătesc cetățenii acestei comune de pe valea Țibleșului. Potrivit primarului Vlăduț Purja, principalul vinovat de situația complicată în care vor fi puși sătenii este președintele PNL Târlișua, Ioan Rus.

” Așa cum se știe, taxa de salubritate a fost stabilită la suma de 6,5 lei lunar pentru o persoană , aceasta întâmplându-se în urmă cu doi ani de zile. Atunci, noi, sigur având acordul Consiliului Local, nu numai că nu am majorat taxa, ea a rămas aceiași, 3 lei de persoană, restul sumei de 3,5 lei fiind asigurată ca subvenție din bugetul local. Din păcate, în ultima ședință de consiliu local, la inițiativa președintelui PNL local, Ioan Rus, această subvenție a fost anulată, împotrivă fiind chiar și viceprimarul. Nu am reușit să discut cu acei consilierii PSD  care au votat împotriva proiectului meu de hotărâre și nu știu ce anume s-a întâmplat”, explică primarul Vlăduț Purja.

Potrivit celor spuse de primarul Purja, populația comuei Târlișua nu este una bogată, foarte mulți dintre săteni suferind de sărăcie, așa că ”tăierea subvenției nu va fi privită cu ochi buni și nici nu va putea fi suportată de unele familii”.

Edilul din Târlișua spune că nu știe cum se va mai putea colecta taxa nesubvenționată și mai crede că e nevoie de o nouă discuție în consiliul local pe această temă.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version