marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Scandal pe rectificarea bugetară: Romeo Florian îl acuză pe președintele Iohannis de sabotaj

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...

  Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, care este și secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud, spune că președintele României, Klaus Iohannis, deși este fost primar de mare oraș, blochează cu bună știință administrația public locală.

  Romeo Florian: ” Am trăit să o văd și pe asta.Sunt de peste un deceniu primar,cu voia comunității locale.Am nevoie de rectificare de buget.Trebuie reașezate sumele pentru funcționarea comunei,nu pentru proiectele de  dezvoltare (asfaltări,canalizare…etc).  Constat cu mare amărăciune că domnul președinte al României, care a fost primar, ne duce într-o zonă pe care nu o dorește nici un ordonator principal de credite. Nu avem bani suficienți pentru plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap,pentru funcționarea școlilor…etc. Știe domnul președinte totul. Știe cum se blochează bugetul unui Consilu Județean și a unei Primării”, se întreabă retoric edilul din Lechința.

  Rectificarea bugetară a fost adoptată în şedinţa de Guvern fără avizul CSAT. Ca urmare a deciziei Executivului, președintele Klaus Iohannis a criticat decizia luată la Palatul Victoria. Şeful statului a avertizat că „decizia Prim-ministrului de a refuza dialogul instituțional pe o problemă urgentă și de importanță deosebită conduce astfel la un blocaj instituțional” şi a solicitat public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională pentru a verifica în ce măsură Ordonanța de urgență de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 îndeplinește exigențele constituționale de adoptare.

  Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

  „Este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condițiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale.

  Ignorând cu bună știință necesitatea avizului CSAT, Guvernul se situează de unul singur în afara cadrului legal în vigoare. Demersul inexplicabil de a continua cu adoptarea rectificării bugetare în aceste condiții demonstrează lipsa evidentă a dorinței de dialog a Guvernului în interesul cetățenilor. Este o nouă acțiune care arată agenda paralelă pe care Guvernul Dăncilă o are cu agenda reală a românilor și o încercare de a abate atenția opiniei publice de la problemele grave la care Guvernul nu este capabil să găsească soluții. Pesta porcină africană este cel mai elocvent exemplu de criză generată de lipsa măsurilor pe care Executivul avea datoria să le adopte, astfel încât să fie stopată răspândirea virusului și să fie evitate pagubele imense pe care în prezent vedem că le suportă crescătorii de porcine și populația”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

  Președintele Klaus Iohannis avertizează că „lipsa de viziune și de responsabilitate, cât și modul dezastruos în care a fost gestionată activitatea guvernamentală fac previzibilă intrarea României în dificultăți majore”.” Responsabili pentru situația complicată în care este împinsă țara noastră sunt atât membrii foarte slab pregătiți ai Guvernului, cât și partidele politice care susțin în continuare cel mai incompetent guvern din ultimii 30 de ani”, se mai arată în comunicat.

  Şeful statului consideră că „această rectificare bugetară este una necesară și, tocmai de aceea, și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a discuta cu Guvernul și a găsi soluțiile potrivite”, potrivit comunicatului.

   

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -