Acasă EVENIMENT Scandal la secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență. Un bărbat...

Scandal la secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență. Un bărbat înarmat a răpit o pacientă și a tras spre angajați

0

Un scandal de proporții a izbucnit duminică la secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Un bărbat de 44 de ani a folosit un pistol cu gaz iritant lacrimogen trăgând după angajați, după ce a constrâns o pacientă să îl urmeze.

Din primele informații reiese faptul că bărbatul în cauză ar fi pătruns în incinta secției, unde prin violențe fizice ar fi constrâns o pacientă să plece de acolo, urcând-o într-un autoturism, parcat în afara secției. Având în vedere faptul că, tânăra s-ar fi împotrivit și că era pacienta spitalului, angajații secției au intervenit, moment în care, bărbatul de 44 ani i-ar fi amenințat cu un pistol neletal supus autorizării, executând ulterior un foc de armă către aceștia.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat efectuarea de cercetări, întocmind un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Așa cum era de așteptat, polițiștii au acționat cu operativitate, astfel că, în cursul aceleiași zile, față de bărbatul de 44 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea liniștii și ordinii publice. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Exit mobile version