Încă un scandal mocnește în interioriul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind implicați doi ofițeri care, în loc să pună cătușe pe mâinile infractorilor, se războiesc între ei, ajungând aproape de violențe fizice.

De această dată este vorba de niște clinciuri în interiorul Serviciului Rutier, fiind vorba de o situație tensionată între doi ofițeri din acest serviciu, situație care persistă de mai multă vreme.

În fapt, șeful serviciului, comisarul șef de poliție Ciprian Buta ar fi bruscat un subaltern, în persoana subcomisarului Doru Sorin Nemeș, ultimul făcând o plângere în acest sens. Purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb, a confirmat informația prin care există o sesizare depusă de un polițist, spunând că sunt verificări în desfășurare la Compartimentul Control Intern.

Sursele noastre confirmă incidentul, mai mult, acesta nu ar fi unul nou și izolat. Între cei doi există clinciuri mai vechi care ar fi legate de pozițiile lor în sistem. Evident, este o luptă a orgoliilor, de fapt o luptă după funcții.

Subcomisarul Doru Sorin Nemeș s-ar afla în „vizorul” șefului Ciprian Buta, fapt care l-ar fi jenat pe polițistul cu grad și funcție inferioară. Nemeș ar fi dat buzna în biroul șefului de serviciu, evident cu anumite reproșuri către acesta, iar Buta s-ar fi simțit amenințat, fapt pentru care cel din urmă ar fi chemat „mascații”. La acel moment nu a fost nicio intervenție, cazul fiind aplanat.

Zilele trecute însă, s-a repetat scena intrării, astfel că, Ciprian Buta s-ar fi repezit la Nemeș hotărât să-l scoată afară din birou, moment în care s-a înregistrat un contact fizic între cei doi, în sensul că Buta l-ar fi împis pe Nemeș, acesta fiind de fapt obiectul plângerii.

Comisarul Ciprian Buta a deținut funcția de inspector sef-adjunct în perioada 2011-2014, dar a renunțat la funcție în momentul în care a izbucnit celebrul scandal IPJ BN GATE, în care a fost implicat inspectorul șef de atunci, Ioan Ovidiu Mureșan. În acel moment, DNA au luat la „puricat” locuința și biroul lui Buta, însă acesta nu a fost pus sub acuzare.

„În urma analizei care a avut loc la nivelul conducerii instituţiei, comisar-şef de poliţie Buta Ciprian, adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Bistriţa-Năsăud, a solicitat eliberarea din funcţia deţinută, urmând a fi numit într-o funcţie de execuţie corespunzătoare gradului profesional deţinut şi pregătirii profesionale”, precizau reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române la momentul ianuarie 2015.

După acest moment, Buta a încercat să acceadă la șefia Direcției Generale Anticorupție Bistrița-Năsăud, fără succes, astfel că, în anul 2017 participă singur la concursul pentru funcția de șef al Serviciului Rutier, funcție ocupată în trecut de Roberto Hasnăș, punctul de plecare în IPJ BN GATE.

IPJ BN nu a mai avut „hodină” din punctul de vedere al scandalurilor, inclusiv mediatice, pornind de la celebrul deja „pokerist” Ioan Sidor Bodescu, trecând prin cazul IPJ BN GATE, culminând cu scandalurile legate de comandantul Poliției Municipale, Ioan Moldovan, dar și cu „mita de la circulație”.