Acasă Politica Politica Locala SCANDAL ÎN LIGA FLORILOR: ”Brașovul, un club de infatuați și aroganți, și-a...

SCANDAL ÎN LIGA FLORILOR: ”Brașovul, un club de infatuați și aroganți, și-a bătut joc de competiție și de sportive”.

0

Nu e pace în Liga Florilor. După dezvăluirile făcute în Gazeta Sporturilor cu privire la faptul că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD, oficialii Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud reacționează. Cel ieșit în față este antrenorul principal Horațiu Pașca, acesta atacând la baionetă șefimea de la Corona: ”Brașovul, un club de infatuați și aroganți, și-a bătut joc de competiție și de sportive”.

Potrivit gsp.ro , Gloria Bistrița a depus joi un memoriu la Federația Română de Handbal în care cere să analizeze în regim de urgență evenimentele care au avut loc la Brașov, cu privire la procedura interzisă la care au apelat jucătoarele echipei de handbal. Bistrița speră astfel să-i ia locul Coronei în grupele Cupei EHF. Informația ne-a fost confirmată official de Horațiu Pașca.

Horațiu Pașca a dat detalii despre acest memoriu și a explicat de ce s-a ajuns aici. „Vorbim de foarte mulți bani publici pe care Consiliul Județean Bistrița îi investește în echipă. Suntem datori față de oamenii care bagă bani în echipă să avem o poziție față de Cazul Brașov. Nouă ni se pare că a fost o competiție neloială, furată! Asta e poziția oficială a clubului. Am depus un memoriu și la Federația Română de Handbal”, a declarat Horațiu Pașca.

Pașca a mai spus că, dacă Brașovul bătea Gloria cu 10 goluri diferență nu ar fi nimic de comentat, dar cum Corona a pierdut partida de acasă și diferența de valoare nu este deloc mare, Pașca spune următoarele:

” O procedură interzisă cred că poate face diferența la un scor egal. Asta a fost poziția oficială a clubului”, ne-a spus telefonic Pașca.

În acest context, Gloria 2018  a angajat o casă de avocatură care să-l reprezinte. „Îmi pare foarte, foarte rău de sportive. Sper să li se facă dreptate sportivelor. Probabil că ar fi trebuit să știe și ele, dar dacă nu ai încredere în clubul la care activezi, atunci în cine să mai ai încredere?

Am înțeles poziția lor, sper să nu primească suspendare pentru că nu au făcut-o intenționat. Amatorismul de la club trebuie însă sancționat și aici vorbim de multe alte lucruri care nu sunt normale. Toate echipele și-ar fi dorit să beneficieze de condițiile alea de recuperare. Noi investim în recuperări normale, investim ca întrecerea să fie una curată”, a declarat Pașca.

Trebuie știut faptul că: România debutează pe 30 noiembrie la Campionatul Mondial din Japonia și a renunțat la toate jucătoarele selecționate de la Corona Brașov. În funcție de măsura pe care Federația Română de Handbal o va lua, Gloria Bistrița a anunțat că va face un memoriu și la Federația Europeană de Handbal. Gloria Bistrița și Corona Brașov s-au întâlnit în turul 3 al Cupei EHF. După ce Brașovul a câștigat la Bistrița 27-25, Gloria a învins sub Tâmpa 24-22. Corona a mers însă mai departe, pentru că a marcat mai multe goluri în deplasare!

 

 

„Luni va fi Consiliul de Administrație la FRH, vedem ce se întâmplă acolo, iar apoi urmează să notificăm EHF-ul. Publicul din Bistrița ne cere asta. Lumea se simte total nedreptățită. Nu știu care este procedura”, a subliniat Pașca.

 

În urmă cu câteva zile, GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA!

 

 

Exit mobile version