SC LDP Security srl BISTRIŢA lucrează în pierdere: 625 de mii de lei anual

Must Read

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a...

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al...


Declaraţia a fost făcută de consilierul judeţean liberal Ovidiu Florean, fost şef al Gardienilor Publici. Preşedintele Radu Moldovan a cerut plenului consiliului judeţean amânarea votului pentru bugetul firmei de pază şi securitate şi demararea unei anchete interne. Tensiuni în ultima şedinţă de consiliu judeţean, mărul discordiei constituindu-l bugetul de venituri şi cheltuieli al SC LDP Security srl, firmă de pază şi securitate al cărei principal acţionar este instituţia condusă de Radu Moldovan. Astfel, liberalul Ovidiu Florean, fost şef al Gardienilor Publici din Bistriţa-Năsăud, a făcut public în plenul şedinţei un document al LDP Security. Conform acestuia, LDP Security ar lucra în pierdere, lunar pierzând peste 50 de mii de lei, ceea ce înseamnă o pierdere anuală de peste 625 de mii de lei.

CE SPUNE OVIDIU FLOREAN?

Potrivit celor spuse de Ovidiu Florean, SC LDP Security SRL ar funcţiona în pierdere de numai puţin de trei ani: „ Cum se întâmplă acest lucru? Vă spun eu: cei 176 de angajaţi ai firmei, deşi efectuează ore suplimentare, nu primesc bani pentru această muncă, conducerea scoţându-le ochii cu nişte bonuri de masă, ceea ce din punctul meu de vedere este foarte grav. În ceea ce priveşte competenţa rezolvării acestor probleme aparţine deja de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud

 

REACŢIA LUI RADU MOLDOVAN?

Reacţia lui Radu Moldovan a fost pe măsura dezvăluirilor făcute de Ovidiu Florean, preşedintele cerând plenului consiliului judeţean să amâne la vot bugetul SC LDP Security srl. Mai mult, Radu Moldovan a mai precizat că va exista şi o anchetă internă care va verifica cele spuse de Florean. SC LDP Security SRL a fost înfiinţată pe data de 10 februarie 2014 şi are drept acţionar unic SC LDP SA. Societatea are drept obiect de activitate principal „activităţi de protecţie şi gardă”, dar are şi două obiecte de activitate secundare: activităţi de servicii privind sistemele de securizare, dar şi activităţi de investigare.

Reamintim că:

  1. Data „naşterii” SC LDP Security SRL este 10 februarie 2014 şi are drept acţionar unic SC LDP SA. Societatea are drept obiect de activitate principal „activităţi de protecţie şi gardă”, dar are şi două obiecte de activitate secundare: activităţi de servicii privind sistemele de securizare, dar şi activităţi de investigare.

2. Capitalul social al noii firme de pază este în valoare de 200 lei. Administratorul SC LDP Security SRL a fost numit directorul SC LDP SA, Andrei Rusu. Aceasta funcţionează într-un spaţiu al LDP, de fapt într-o clădire din strada Cuza-Voda 17 AC, director executiv fiind numit un anume Nicolae Bozga. Ovidiu Florean, aflat la conducerea Direcţiei de Pază Judeţene, ulterior al Serviciului Judeţean de Pază, după reorganizare, iniţial nu a fost de acord cu decizia conducerii CJ BN şi a înaintat o plângere prealabilă consilierilor judeţeni, dar a deschis şi o acţiune în instanţa de contencios administrativ.

 

Contestaţia lui Florean

„Încadrarea mea şi a întregului personal al Direcţiei Judeţene de Pază Bistriţa-Năsăud s-a făcut în temeiul unor contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată, iar resursele financiare necesare funcţionării acestei instituţii provenea integral din contracte de pază şi ordine încheiate cu primării, agenţi economici publici sau privaţi, instituţii”… etc.

„În această calitate, în considerarea intereselor instituţiei şi ale angajaţilor acesteia, între care şi subsemnatul, am încheiat numeroase contracte de prestări servicii de pază, din plata cărora asigurăm retribuţia a aproape 150 de angajaţi”, preciza Ovidiu Florean.

Acesta mai a mai susţinut că reorganizarea nu face altceva decât să lezeze interesul legitim al salariaţilor de a-şi continua activitatea ca angajaţi ai Direcţiei de Pază. Ovidiu Florean preciza totodată că în urmă cu trei ani a mai fost o tentativă de reorganizare a instituţiei, în baza aceleiaşi OUG 63/2010, „act cu privire la care analize anterioare ale aceluiaşi Consiliu Judeţean au concluzionat că nu este aplicabil Direcţiei Judeţene de Pază”.

În legătură cu motivele de nelegalitate a hotărârii atacate, directorul spunea că aceasta fost adoptată în baza unor acte normative neaplicabile instituţiei pe care o conduce. Astfel, el precizează că, la data intrării în vigoare a OUG 63/2010, Direcţia Judeţeană de Pază era deja înfiinţată, deci Consiliul Judeţean nu mai avea de organizat un astfel de serviciu, ci doar să acorde nişte atribuţiuni mai largi direcţiei deja existente, şi care intră sub incidenţa unor alte reglementări. Nici considerentele de natură economică nu pledează pentru desfiinţarea direcţiei şi transformarea ei în serviciu, întrucât această instituţie nu este finanţată de la bugetul CJ BN, ba mai mult se autofinanţează. În acest context, directorul Florean precizează că „reorganizarea” nu ar duce la reducerea cheltuielilor bugetare, ci dimpotrivă, la o sporire a acestora.

 

Misiune îndeplinită

Partea interesantă este însă că imediat după ce Ovidiu Florean a înaintat acţiunea în instanţă, conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a comandat un audit intern privind evaluarea activităţii Direcţiei de Pază Judeţene. În urma auditului, conform expunerii de motive anexată la proiectul de hotărâre ce viza desfiinţarea Serviciului de Pază Judeţean, au fost depistate o „serie de nereguli” !!!!!???? .

 

Şef nou la SC LDP SA

 

Mircea Andrei Vieriu, ginerele vicepreşedintelui Conisliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, este începând de marţi, nou director general al SC Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) SA, după ce Lucian Cherecheş a demisionat din funcţie. Deocamdată Andrei Vieriu va conduce firma al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, din postura de director general interimar. 

 

Mircea Andrei Vieriu este angajat la LDP SA din ianuarie 2015, ocupând funcţia de director tehnic. Aproximativ două luni mai târziu a devenit şi membru al Consiliului de Administraţie al firmei el luând locul lui Andrei Rusu, care se pensionase în luna februarie.

Inginer constructor de meserie, Mircea Andrei Vieriu a fost angajat, în perioada iunie 2009 – februarie 2013, la una din firmele binecunoscute din Bistriţa-Năsăud – SC CML.RO, ca şef punct de lucru.

Din februarie 2013 şi până la venirea sa în LDP SA, Mircea Andrei Vieriu a fost angajatul unei firme din Aleşd, judeţul Bihor – H&H Gebruder Haider SRL – ce aparţine unui cetăţean austriac, HubertHaider. Funcţia deţinută de Vieru, potrivit CV-ului său a fost cea de „manager pe România”.

Lucian Cherecheş a demisionat din funcţie, optând pentru domeniul privat. Acesta a lucrat la LDP din 1 octombrie 1997, debutând ca economist, ocupând ulterior funcţia de şef Serviciu financiar, din 2009 fiind, intercalat, director economic şi director general.

Consiliul de administratie:

Vieriu Andrei
Bresfelean Ciprian Radu
Plaian Pavel
Tompa Ionel
Ivan Bogdan Gruia

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte american....

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al SC LDP SA. Informația este...

SOCIOPOL: PSD preia primul loc în clasament, PNL merge pe 2 și bronzul revine USR-Plus. Doar AUR ȘI UDMR mai trec pragul electoral

PSD este pe primul loc în sondajul Sociopol, cu 31%. Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în...

ANRE: Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -