Acasă EVENIMENT SALVAREA SPECTACULOASĂ A UNUI ACCIDENTAT LA REBRIȘOARA

SALVAREA SPECTACULOASĂ A UNUI ACCIDENTAT LA REBRIȘOARA

0

Vineri dimineaţa, un bărbat de 45 de ani din comuna  Rebrişoara, s-a rostogolit cu utilajul forestier pe care îl manevra, circa 70 de metri, într-o râpă. Se pare că acesta este angajatul unei firme de profil, iar în momentul producerii accidentului se afla în timpul serviciului.

În urma accidentului, bărbatul a fost grav rănit, fiind găsit inconştient de către echipajul medical. Întrucât accidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, echipajul medical a solicitat sprijinul unei echipe Salvamont, care a reuşit să ajungă la bărbat şi să-l aducă într-un loc de unde a putut fi preluat de un elicopter SMURD.    Elicopterul SMURD nu a putut ateriza, echipajul de la bord fiind nevoit să-l preia pe medic şi pe rănit cu ajutorul unui troliu.

„Cu sprijinul colegilor de la Salvamont Bistriţa-Năsăud, echipajele medicale au ajuns la locul accidentului, unde l-au găsit pe bărbat în afara utilajului/autovehiculului, aproximativ la mijlocul distanţei dintre drumul forestier şi locul unde a ajuns utilajul răsturnat. Victima prezenta un traumatism cranio-cerebral grav şi a necesitat intubaţie la locul accidentului. Transferul către elicopterul SMURD s-a executat cu dificultate, un medic –salvator a coborât cu troliul din elicopter pentru a prelua bărbatul. Victima a fost preluată şi transportată cu troliul până la cel mai apropiat loc în care a putut ateriza elicopterul. Acolo, echipajele medicale au pregătit victima pentru a fi transportată de către elicopterul SMURD la un Centru de Traumă din municipiul Târgu Mureş”, a declarat pentru adevarul.ro, Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

Citeste mai mult: adev.ro/otfw49

Exit mobile version