Acasă EVENIMENT Salvamontiștii bistrițeni acoperă peste 700 de km de trasee turistice omologate

Salvamontiștii bistrițeni acoperă peste 700 de km de trasee turistice omologate

0

Puțini la număr dar foarte bine pregătiți, cei 10 salvatori montani din cadrul Serviciului Județean de Salvamont al Consiliului Județean BN , acoperă peste 700 de km de trasee turistice omologate. Prezent la conferința de presă organizată de ISU Bistrița-Năsăud, șeful Serviciului Județean de Salvamont, MIrcea Baciu a făcut o sinteză a activității acestui serviciu în aceste șapte luni trecute din 2017.

Potrivit lui Baciu, au avut loc un număr de  21 de intervenții finalizate cu salvarea, evacuarea și predarea persoanelor către UPU, clinici de specialitate, IML (13 persoane în cooperare cu echipaje SMURD sau S.A.J., trei persoane în cooperare cu elicopterul SMURD, o persoană predată echipaj IML, iar un număr de patru persoane au refuzat transportul către unități spitalicești, optând pentru transportul cu autoturismul personal). De asemenea,   250 apeluri au fost preluate de către Dispeceratul local Salvamont cu privire la solicitarea și oferirea de informații referitoare la zona montană a județului, trasee turistice şi alte informații similare, acestea fiind efectuate prin Dispeceratul Național Salvamont (0-SALVAMONT) sau direct pe telefonul de urgență local (0726686789).

” Nu trebuie uitat faptul că am acordat  asistența de specialitate la opt concursuri desfășurate în zona montană și nu numai, pentru aproximativ 5000 de persoane, din care circa 800 de concurenți, am participat la construcția Refugiului de supraviețuire LA CĂRŢI, Munții Rodnei, dar și la întreținerea, marcarea-remarcarea și plantatul  de  stâlpi cu săgeți indicatoare – în zona Munților Rodnei și Căliman”, a mai menționat Mircea Baciu.

 

Nu în ultimul rând,  în perioada “Școala Altfel”, peste 250 de elevi au vizitat sediul Salvamont, loc unde le-a fost prezentată activitatea acestui serviciu, materiale de intervenție și salvare, fiind inițiați în noțiuni de alpinism-escaladă.

Exit mobile version