Acasă Anchete SACRIFICĂRI PREFERENŢIALE PENTRU ION NICULAE

SACRIFICĂRI PREFERENŢIALE PENTRU ION NICULAE

0

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, face sacrificări preferenţiale. Cele mai multe animale bolnave sacrificate ajung la cel mai bogat român, Ioan Niculae, prin intermediul firmei sale, Cicalex. Culmea este că firma acestuia este în insolvenţă. O altă firmă care primeşte vite sacrificate de la DSVSA de la Bogolin este Cetina, o firmă din Baia Mare aflată de asemenea în insolvenţă. Ioan Bogolin este într-o relaţie şi cu două dintre firmele bistriţene care taie animale, Agro Ardealul şi Agro Invest, relaţie cercetată şi de procurori.

 

Şeful de la siguranţa animalelor, Ioan Bogolin, ia de la săraci şi dă la bogaţi. El este opusul lui Robin Hood. Taie animale bolnave şi le dă la cele mai mari companii din ţară şi la cei mai bogaţi români. Este vorba de compania Cicalex SA, deţinută de puternicul om de afaceri Ioan Niculae, condamnat la închisoare de doi ani şi şase luni în dosarul ”mită la PSD.”

 

DSVSA dă animalele pe mâna lui Niculae

”Numărul de animale din judeţul Bistriţa-Năsăud tăiate, în perioada 2010-iulie 2015, de către unităţile abatorizate din România în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile la animale sau de la animale la om:

SC Cicalex SA Alexandria – 783 de capete cabaline diagnosticate cu anemie infecţioasă excină;

Agrocompany Deva – 37 capete cabaline diagnosticate cu anemie infecţioasă ecvină;

SC Cetina SRL Baia Mare – 324 capete cabaline diagnosticate cu anemie infecţioasă ecvină,

Agro Invest Prod – 18 capete bovine reacţionate pozitiv la testul de tuberculinare, 2 capete bovine diagnosticate cu paratuberculoză bovină

Agro Ardeal – 288 capete bovine reacţionate pozitiv la testul de tuberculinare, 46 capete bovine diagnosticate cu paratuberculoză bovină, 46 capete bovine diagnosticate cu paratuberculoză bovină; 4 capete bovine diagnosticate cu leucoză enzootică bovină”, se arată într-un răspuns oficial al DSVSA la solicitarea Gazeta de Bistriţa.

DSVSA explică că pentru tăierea cabalinelor abatoarele au plătit 1 leu/kg, iar pentru bovine 4 lei/kg carcasa: pentru unele nu s-a plătit nimic când confiscarea a fost totală şi sumele au ajuns până la 7lei/kg.

CITIŢI MAI MULTE PE : http://gazetadebistrita.ro

 

Exit mobile version